Dodon a scăpat de arestul la domiciliu Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 267 Vizualizări

Dodon a scăpat de arestul la domiciliu

Fostul preşedinte socialist al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost eliberat din arestul la domiciliu.
Decizia a fost luată de către magistraţii Curţii Supreme de Justiţie, care a stabilit în schimb măsura controlului judiciar pentru 60 de zile şi interdicţia de a părăsi ţara. Paşaportul lui Dodon va fi astfel reţinut, pentru ca fostul preşedinte să nu poată pleca din ţară.
Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai 2022, de ziua preşedintei Maia Sandu, pentru 72 de ore, el fiind inculpat în patru dosare penale, cu acuzaţiile de trădare de ţară, corupţie sau îmbogăţire ilegală.
În urma percheziţiilor efectuate atunci la domiciliul său procurorii au găsit peste 50.000 de euro şi 600.000 de lei moldoveneşti.
Două zile mai târziu, fostul preşedinte a fost plasat în arest la domiciliu. Cumnatul său, suspect de îmbogăţire ilicită într-unul din acele dosare, a fost şi el plasat în arest preventiv, dar în condiţii de detenţie în penitenciar. Mai sunt vizate de acuzaţii de asemenea soţia şi mama lui Dodon.
Fostul preşedinte a respins toate acuzaţiile şi a susţinut de la început că ar fi vorba despre dosare politice realizate la comanda preşedintei Maia Sandu. El a descris decizia Curţii Supreme de Justiţie drept o ”primă victorie”. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE