Proiect finalizat la Universitatea ”Dimitrie Cantemir” Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1251 Vizualizări

Proiect finalizat la Universitatea ”Dimitrie Cantemir” Târgu Mureș

Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, în calitate de unic beneficiar, a finalizat cu succes implementarea proiectului „Practica inovativă a studenților – UDC”, co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 6: Educație și competențe.

Obiectivul principal al proiectului a constat în creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non universitar din Universitatea ”Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv și domeniile de specializare inteligentă.

Activități benefice

Proiectul s-a adresat unui număr de 329 de studenți înmatriculați în ciclu licență sau masterat, de la Facultățile de Psihologie și Științele Educației, Drept, Științe Economice și Geografie și a fost implementat într-un interval de 24 de luni, respectiv în perioada 28 octombrie 2020 – 27 octombrie 2022.

”Pe parcursul derulării proiectului, studenții au beneficiat de programe de învățare la locul de muncă, de tipul stagiilor de practică sau internship, în baza parteneriate create cu agenți economici, beneficiind astfel de valoroaselor experiențe ale tutorilor de practică. De asemenea, studenții au beneficiat de  consiliere și orientare în carieră, dezvoltându-și astfel competențele profesionale necesare integrării optime pe piața muncii, în domeniile proprii de specialitate. Au participat la activități inovative de învățare simulată de tipul Întreprinderilor Simulate 160 de studenți. Un număr de 48 de studenți au urmat cursuri de formare la încetarea calităţii de participant. Cele două cursuri de formare „Manager de Proiect” și „Antreprenor în Economie Socială” au fost autorizate ANC. Prin aceste activități, studenții au dobândit abilități de responsabilizare socială și competențe de de tip antreprenorial, ce au sporit șansele de angajabilitate pe piața muncii sau de inițiere a propriei afaceri. Chiar dacă efectele nu se văd imediat, aceste rezultate se vor materializa și în lunile următoare”, au informat reprezentanții Universității ”Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș.

Totodată, prin intermediul Centrului de Dezvoltare și Informare Inovativă (CDII) studenții au beneficiat de experiența profesioniștilor practicieni sau profesori/ cadre didactice în cadrul a 22 workshop-uri desfășurate lunar, au avut acces la consultanță săptămânală cu privire la realizarea propriilor cercetări științifice, au avut acces la resurse științifice și de cercetare valoroase pentru dezvoltarea academică și profesională, au derulat în colaborare cu cadrele didactice proiecte de cercetare și articole de specialitate finalizate cu publicarea lor în volumul colectiv „Strategii inovative în educaţie”, aflat în curs de apariție la editura Risoprint din Cluj Napoca.

”Prin realizarea unui sistem informatic inovativ – platformă de tip E- Jobs – 900 de studenți și peste 100 de companii au acum posibilitatea de a se contacta reciproc cu ușurință în vederea ocupării unui loc de muncă. Sistemul furnizează informații actualizate cu privire la nevoile pieței de muncă. Proiectul de față a contribuit prin activitățile sale la corelarea competențelor dobândite în timpul facultății cu cerințele pieței muncii precum și la creșterea gradului de ocupare în rândul tinerilor din regiunea Centru”, se mai menționează în aceeași informare de presă.

Valoarea totală a proiectului a fost de 3.972.488 de lei, din care 3.309.082 de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE și 583.955 de lei valoarea finanțării naționale.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE