Home / Agricultura / Simpozion APIA la Sovata

Simpozion APIA la Sovata

Distribuie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a organizat, în perioada 21-22 noiembrie, în stațiunea Sovata, un simpozion de analiză a implementării măsurilor delegate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale de către APIA din PNDR 2014-2020.

Evenimentul a vizat realizarea unei ample analize a stadiului implementării la nivelul APIA a măsurilor delegate din PNDR 2014-2020, respectiv al absorbției fondurilor aferente acestora, din perspectiva încheierii perioadei de programare 2014-2020 și a perioadei de tranziție 2021-2022. Astfel, în cadrul simpozionului au fost dezbătute dificultățile întâmpinate de fermieri și centrele județene ale agenției în procesul de accesare, respectiv gestionare a măsurilor delegate, precum și principalele lecții învățate și direcții de acțiune pentru îmbunătățirea absorbției fondurilor FEADR în viitoarea perioadă de programare.

”Am decis organizarea unui simpozion de analiză a implementării măsurilor delegate, întrucât ne apropiem cu pași repezi de încheierea perioadei de programare 2014-2020 și a perioadei de tranziție 2021-2022 și consider că este foarte important să facem un bilanț al activității noastre la finalul acestor cicluri și să intrăm în noua perioadă de programare cu lecțiile învățate. Îmi doresc să identificăm împreună provocările reale cu care ne-am confruntat și să găsim cele mai bune soluții pentru a optimiza absorbția fondurilor FEADR în viitoarea perioadă de programare 2023-2027”, a declarat Adrian Pintea, director general APIA, la deschiderea lucrărilor simpozionului.

Evenimentul a reunit personalul de conducere de la nivelul APIA central și al centrelor județene și a inclus atât o parte de analiză a implementării măsurilor delegate, cât și o parte practică, prin organizarea a trei ateliere de lucru.

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

Au început să înflorească bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Distribuie Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.