Home / Învățămînt / Campanie de prevenire a consumului de droguri la ”Alexandru Ceușianu”

Campanie de prevenire a consumului de droguri la ”Alexandru Ceușianu”

Distribuie

Perioada 01-18 noiembrie 2022, a fost marcată la Gimnazială ”Alexandru Ceușianu” din Reghin de Campania pentru prevenirea consumului de droguri.

În cadrul activităților desfășurate la orele de dirigenție, elevilor li s-a demonstrat cu ajutorul unor imagini și videoclipuri, impactul pe care consumul de stupefiante îl are asupra sănătății lor, dar și asupra vieții lor. De asemenea, elevii au fost antrenați în anumite jocuri, care, la rândul lor, au avut ca scop informarea. Totodată, accentul a căzut și pe pericolele consumului de tutun sau de alcool, pentru că, și acestea, la rândul lor, din ce în ce mai mult, fac parte din preocupările elevilor din școlile din România.

„Scopul acestei campanii a fost cel de a-i face pe elevi să realizeze pericolul care se ascunde în aceste tipuri de substanțe. Cadrele didactice consideră că informarea corectă a elevilor în acest sens scade la jumătate pericolul ca aceștia să intre în contact cu aceste produse. Este foarte important ca elevii să dețină toate informațiile, să fie conștienți de consecințele pe care consumul de substanțe interzise le are asupra minții lor, a corpului lor, a familiei lor și nu în ultimul rând, cum îi poate afecta atât pe plan emoțional cât și pe plan social. Este important ca elevii să-și tragă singuri concluziile, pentru că, în acest mod, vor reuși să distingă binele de rău; vor fi capabili să își ghideze singuri viața. În cadrul acestei campanii au fost antrenați toți elevii de gimnaziu, alături de profesorii de la Școala Gimnazială Alexandru Ceușianu”, a precizat prof. Paula Chelariu, directoarea Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu” din Reghin.

(Redacția)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Experiența muncii în comisiile ONU pentru elevii de la ”Blaga”

Distribuie Toamna anului 2022 reprezintă un moment de bilanț pentru Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” care …