Home / Slider / VIDEO:16 zile de activism împotriva violenței domestice

VIDEO:16 zile de activism împotriva violenței domestice

Distribuie

În fiecare an, la 25 noiembrie este marcată Ziua Internaţională a Violenței Domestice, ocazie cu care, Asociația Femeia Mileniului III dă startul campaniei “Nimic nu justifică Violența”, 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor. Prin această acțiune, membrele Asociației Femeia Mileniului III își propun să informeze, să sensibilizeze și să familiarizeze publicul cu fenomenul violenţei asupra femeilor şi să evidențieze efectele grave pe care le are atât asupra femeii, asupra familiei, în general, cât și asupra societății. Eliminarea violenței de orice fel este singura soluție pentru a trăi într-o lume mai bună.

De-a lungul întregii campanii membrele Asociației îndeamnă pe toată lumea să poarte ceva portocaliu – o eșarfă, o căciulă, o fundiță , un nasture – deoarece culoarea portocalie este simbolul speranței și al unui viitor fără violență, menționează Agatha Bianca Bogdan președinte Asociația Femeia Mileniului III.

Pe pagina de Facebook a Asociației veți putea viziona un filmulet realizat de bursiera Asociatiei Femeia Mileniului III,  Diana Drăghiță, elevă în clasa a XII-a la liceul Gh.Șincai din Tg-Mureș.

Mesajul filmului este: “Pare curat, dar are o parte întunecată, urâtă, chiar chinuitoare/ Pentru fiul care a cunoscut prea bine pumnii tatălui său/Pentru fata care nu a avut curajul să ceară ajutorul. Și pentru femeia care merită mai mult.” Pentru că merităm – toate și toți –  mai mult , mai bine, mai frumos !

 Este foarte important ca victimele să știe că nu sunt singure în situația cu care se confruntă și că au acces neîngrădit la informare, consiliere psihologică și juridică de calitate și la alte servicii sociale, care pot asigura în mod gratuit, sprijin adecvat și găzduire.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”World Cafe” continuă la Târgu Mureș

Distribuie Junior Chamber International (JCI) Târgu Mureș revine cu o nouă ediție ”World Cafe” în …