Home / Politic / ”Risipa banului public” din Târgu Mureș criticată de liderii AUR Mureș

”Risipa banului public” din Târgu Mureș criticată de liderii AUR Mureș

Distribuie

Președintele organizației municipale AUR Târgu Mureș, Dragoș Burghelea, a criticat vineri, 25 noiembrie, într-o conferință de presă, maniera de cheltuire a banului public de către Primăria Municipiului Târgu Mureș despre care a afirmat că este o ”risipă”.

„Suntem la finalul unui an complicat, în care rezultatele administrației locale întârzie să apară. S-au cheltuit zeci de milioane de lei doar pe divertisment și sport la Târgu Mureș, o cifră care ilustrează perfect risipa banului public. În schimb, schema de angajați a Primăriei se mărește cu un city manager și alte sinecuri, iar achiziția de tablouri continuă. Mai mult, Primăria s-a obișnuit să direcționeze bani pentru proiecte inutile către asociații și firme care nu au vreo legătură cu zona noastră, unele având sediul prin alte județe și promovează ținuturi inventate”, a precizat Dragoș Burghelea, alături de care au participat la întâlnirea cu reprezentanții mass media și Răzvan Biro, președintele AUR Mureș, și dr. Cristian Vântu, vicepreședinte al AUR Mureș.

Totodată, liderul AUR Târgu Mureș a considerat ”ca fiind periculoasă” decizia Primăriei de a separa entitățile și unitățile din subordinea administrației locale precum Grădina Zoologică, Complexul de Agrement și Sport „Weekend” sau în viitor Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, ”pentru că în acest mod ele vor fi sortite eșecului financiar și inevitabil se va propune înstrăinarea ori darea în administrare spre terți”.

”Avem deja exemplul cinematografului ”Arta”, pe care s-a pus lacătul și pentru care am făcut numeroase adrese și interpelări întrucât ne dorim redeschiderea obiectivului”, a mai afirmat Dragoș Burghelia.

În aceeași întâlnire cu presa, președintele AUR Mureș, Răzvan Biro, a cosiderat că ”risipirea banului public de către Primăria Târgu-Mureș reprezintă cea mai gravă problemă de pe plan local.”

(Redacția)


De asemenea, verificati

Incident rutier pe Calea Sighișoarei din Târgu Mureș

Distribuie Direcția Poliția Locală Târgu Mureș fost sesizată vineri, 27 ianuarie 2023, în jurul orei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.