Locuințe pentru tineri specialiști, în Chibed Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 324 Vizualizări

Locuințe pentru tineri specialiști, în Chibed

Primăria comunei Chibed a câștigat o finanțare în valoare de 1.902.366 de lei, cu TVA inclus, pentru derularea proiectului ”Construire locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ din comuna Chibed.” Anunțul a fost făcut recent, în data de 16 noiembrie, pe pagina web a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar finanțarea atrasă cu succes de autoritățile publice din Chibed are ca sursă Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 10 – Fondul local. Detalii despre proiect ne-au fost furnizate, în mini-interviul următor, de către Dósa Sándor, primarul comunei Chibed.

Reporter: Domnule primar Dósa Sándor, vă rog să ne spuneți în ce constă proiectul PNRR depus de Primăria Comunei Chibed care va beneficia de o finanțare de 1,9 milioane de lei.
Dósa Sándor, primarul comunei Chibed: În primul rând, o să vă spun că în runda aceasta s-au aprobat 427 de proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență, dintre care 28 pentru județul Mureș. Dintre cele 28 de proiecte finanțate suntem și noi, Comuna Chibed, pentru construire de locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și din învățământ. Despre ce este vorba? Noi, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 am construit un dispensar nou multifuncțional în comuna Chibed. Este terminat, este făcut și procesul verbal de recepție și deja a început funcționarea lui. Doar că e nevoie și de doctori. La școala din comuna Chibed, 75% din corpul didactic face naveta din alte localități și ne-am gândit, împreună cu consilierii locali din Chibed, că ar fi bine să construim niște locuințe de serviciu pentru cadrele și din sănătate și din învățământ, cu scopul de a atrage cât mai mulți tineri în comună, pentru ca aceștia să poată apoi să își desfășoare activitatea în condiții cât mai bune în folosul cetățenilor din Chibed.
Reporter: Ce fel de locuințe vor fi construite în Chibed? Va fi o casă, mai multe case sau un bloc de locuințe?
Dósa Sándor, primarul comunei Chibed: Este vorba despre un tip de bloc, cu parter și două etaje. Blocul va avea șase locuințe construite.
Reporter: Care va fi procedura de acordare a locuințelor către beneficiari? Banuiesc că veți constitui o comisie în acest sens în Consiliul Local…
Dósa Sándor, primarul comunei Chibed: Sigur că da. Va fi o comisie care va stabili cui vor fi repartizate locuințele și cum vor fi repartizate. Bineînțeles că așa va fi.
Reporter: Ați semnat contractul de finanțare?
Dósa Sándor, primarul comunei Chibed: Încă nu am mers la semnat, deoarece anunțul a fost făcut de nici două săptămâni, în data de 16 noiembrie. Urmează să merg la București în perioada viitoare, pentru a semna contractul de finanțare, pentru a putea continua proiectul.
Reporter: Concret, ce va urma după semnarea contractului?
Dósa Sándor, primarul comunei Chibed:
Pașii următori sunt elaborarea caietului de sarcini necesar organizării licitației, apoi să organizăm licitația, după care se va face evaluarea ofertelor depusă de către firmele care vor participa la licitație, desemnarea câștigătorului, eliberarea autorizației de construire pentru executarea lucrării și desigur demararea lucrărilor.
Reporter: Ați făcut vreo estimare legată de data începerii lucrărilor și desigur data finalizării acestei investiții? Dacă totul va decurge așa cum vă doriți, fără contestații la licitație și fără alte întârzieri neprevăzute, când estimați că se vor muta efectiv profesioniștii în noile locuințe din Chibed?
Dósa Sándor, primarul comunei Chibed: Mai înainte de anul 2025 nu prea văd cum. Suntem în anul 2022. Pentru asemenea lucrare cu tot cu autorizări și construcție bugetul de timp este de cel puțin doi ani de zile. Suntem la sfârșitul anului 2022, așa că anticipez că vom da în folosință locuințele sau la începutul anului 2025 sau maxim la jumătatea anului 2025.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE