Home / Sanatate / Proiect de 7,4 milioane de euro pentru Spitalul Clinic Județean Mureș

Proiect de 7,4 milioane de euro pentru Spitalul Clinic Județean Mureș

Distribuie

Plenul Consiliului Județean Mureș a aprobat joi, 24 noiembrie, într-o ședință ordinară de lucru, proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș” în vederea finanțării acestuia în cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională – Componenta C12 – Sănătate – Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice – I2.4. Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale, apelul de proiecte MS-0024. Proiectul are valoarea de 36.668.435 de lei (aproximativ 7,4 milioane de euro), inclusiv TVA, din care 1.348.998 de lei, cu TVA, repezintă contribuția proprie a Consiliului Județean Mureș.

Listă amplă de investiții

Conform informațiilor furnizate de către Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, la data de 26 septembrie 2022 s-a deschis platforma pentru depunere dosare de finanțare în cadrul Investiției specifice I2.4 – Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, din cadrul Pilonului V: Sănătate și reziliență instituțională – Componenta 12: Sănătate – Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Planul Național de Redresare și Reziliență al României, iar data închiderii platformei este 30 noiembrie 2022, ora 16.00.

Prin documentaţia înaintată se propune realizarea următoarelor: laborator/ compartiment microbiologie – cu o investiție în valoare totală de 17.851.423 de lei, inclusiv TVA, bloc operator/ secție/ compartiment de terapie intensivă/ unitate de terapie intensivă intermediară post-operatorie/ unitate de supraveghere post-anestezică – cu o investiție în valoare totală de 3.651.296 de lei, inclusiv TVA, secție/ compartiment chirurgie, obstretică – ginecologie, gastroenterologie – cu o investiție în valoare totală de 1.310.823 de lei, inclusiv TVA, secție/ compartiment/ unitate funcțională de boli infecțioase, pneumologie – cu o investiție în valoare totală de 1.172.626 de lei, inclusiv TVA, echipamente care deservesc mai multe secții inclusiv gastroenterologie, chirurgie generală, boli infecțioase – cu o investiție în valoare totală de 12.682.266 de lei, inclusiv TVA.

”În conformitate cu prevederile Ghidului solicitantului aferent acestei componente, solicitanții eligibili poate fi orice unitate spitalicească publică cu personalitate juridică sau fiscală în cadrul căreia își desfășoară sau își va desfășura activitatea, inclusiv cei care doresc înființarea, o unitate de asistență medicală ambulatorie și este necesară încheierea unui parteneriat între unitatea sanitară, ordonatorul principal de credite și/sau UAT în care să fie menționat liderul de parteneriat și dreptul de a încărca proiectul pe platforma dedicate”, a menționat președintele Consiliului Județean Mureș.

(Redacția)


Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Programe de formare profesională prin AJOFM Mureș

Distribuie În cursul anului 2022, Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureș a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.