Home / Business / Romstal, investiție ”verde”, de 400 kW, în Târgu Mureș

Romstal, investiție ”verde”, de 400 kW, în Târgu Mureș

Distribuie

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, într-o ședință recentă, că proiectul “Capacitate nouă de producție energie electrică din surse regenerabile solare în cadrul Romstal Imex SRL Târgu Mureș”, propus a fi realizat în localitatea Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 283, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Peste 1.000 de module fotovoltaice

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția va fi realizată de societatea Romstal Imex SRL București și prevede ”instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice on-grid, full feed-in, descentralizat cu o putere instalată de 403 kWp, respectiv putere maxim debitată de 400 kW.”

”Energia electrică produsă cu ajutorul sistemului fotovoltaic va fi utilizată atât pentru consumul propriu în vederea desfașurării activității curente a companiei cât și pentru diminuarea costurilor de energie. Surplusul de energie electrică va fi livrat în Sistemul Energetic Național”, se menționează în document.

Conform aceleiași surse, sistemul de panouri fotovoltaice va conține toate instalațiile necesare producerii de energie electrică, începând cu sursele de energie electrică în curent continuu, cablurile necesare cu traseele aferente, rețeaua electrică de joasă tensiune în curent alternativ, aparate de măsură și protectie şi instalația de legare la pământ.

”Modulele fotovoltaice utilizate, sunt alcătuite din 120 de celule fotovoltaice din siliciu monocristalin și au o putere nominală unitară de 400 Wp. În cadrul instalației se vor monta 1.064 de module fotovoltaice, generând o suprafață totală de 2045,4 de metri pătrați. Eficiența/ randamentul unui modul fotovoltaic este de 20,8%”, se mai precizează în documentul citat.

Investitor de top

Conform portalului www.listafirme.ro, SC Romstal Imex SRL București s-a înființat la data de 26 iulie 1994, are ca obiect de activitate ”Comerț cu ridicata al echipamentelor și furniturilor de fierărie pentru instalații sanitare și de încălzire” și este deținută de Perini Lang Holding SRL din România (51%), Framan SRL din Italia (40%) și Gavril Ovidiu Henter (9%).

La finalul exercițiului financiar 2021, compania a raportat următorii indicatori de performanță: cifră de afaceri de un miliard de lei, profit net de 80,2 milioane de lei și 1.122 de angajați.

În ultimii cinci ani, în perioada 2017-2021, SC Romstal Imex SRL București a derulat afaceri cumulate de 3,9 miliarde de lei și a obținut un profit net cumulat de 251 de milioane de lei.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.