Ziua Națională a României sărbătorită la Școala Romulus Guga Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 454 Vizualizări

Ziua Națională a României sărbătorită la Școala Romulus Guga

Luni, 28 noiembrie, de la ora 12.00, Școala Gimnazială Romulus Guga a purtat haine de sărbătoare. Întreaga școală a sărbătorit Ziua Națională a României prin cântec, joc, desen și voie bună! Toți elevii au cântat, au dansat, s-au întrecut în talente. La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Elevii mici și mari,în straie de sărbătoare, au participat cu interes și mândrie la acest eveniment.,,Acum în prag de sărbătoare, vă îndemn să fim uniți și cu inima bună! Să fim curajoși, dar responsabili, să avem grijă de noi, dar în deplină armonie cu ceilați oameni și cu tot mediul care ne înconjoară. Să trăim pentru noi, dar și cu gândul că avem responsabilitatea că generațiile ce vin vor călca pământul pe care noi îl consolidăm în acest moment, împreună! Doar împreună putem realiza orice, mai bun, mai frumos și de folos. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!” a precizat director Luminița Macavei.

Ȋn această zi sărbătorim ceea ce ȋnaintaşii noştri, cu multă trudă, suferinţă şi cu preṭul vieṭii, au reuşit să pecetluiască, dorinţa de veacuri de a trăi neasupriți într-o singură ţară.

,,Ziua Națională este despre români și România, despre ceea ce ne definește cu adevărat, despre valorile și principiile care ne caracterizează ca popor. Este o întoarcere în timp către 1918, dar și o întoarcere sinceră către noi, cei de astăzi, către calitatea de urmași demni ai celor care au realizat Marea Unire.  Unitatea și solidaritatea au fost acele principii pe care, indiferent de timpul istoric, s-au fundamentat victoriile românilor. Vă îndemn, dragi elevi și colegi, dragi participanți, să prețuiți efortul și sacrificiul înaintașilor noștri și să nu uitați că uniți vom fi întotdeauna puternici.,,” a adăugat profesor de istorie Bendriș Lăcrămioara.

 Grupul vocal gimnazial al școlii pregătit de Pop Adrian, profesor de muzic, a încântat spectatorii cu armonia cântecelor patriotice. Elevii Costea Carina din clasa a V-a B și Voinea Adrian, din clasa a VIII-a A au recitat poezii dedicate acestei zile importante, îndrumați de profesoarele de limba română Căpâlnă Iulia și Claudia Văidean.

 Școlarii mici, dar voinici, de clasele 0-IV au îmbogățit și ei atmosfera din curtea școlii cu interpretarea cântecelor dedicate Zilei de 1 Decembrie.

Ce răpunsuri au dat elevii

Răspunsuri haioase ale ,,exploratorilor,, din Clasa Pregătitoare A, îndrumați de înv.Carla Pădurean.

De ce ești mândru că ești român?

,,Cătălina ,,…pentru că țara mea e frumoasă.”

,,Sofia ,,…pentru că oamenii sunt înțelepți.”

,,Aylin,,…pentru că s-a născut Iisus.”

,,David B. …pentru că iubesc pământul românesc.”

,,Eduard L …pentru că știu că țara mea are 104 ani.”

,,Călin…pentru că îmi place cerul senin.”

,,Dima…pentru că are culori.”

,,Luca…pentru că sărbătorim Ziua României împreună.”

,,Tudor …pentru că nu a venit războiul.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE