Cinste Unirii, la Școala Gimnazială Zau de Câmpie! Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 772 Vizualizări

Cinste Unirii, la Școala Gimnazială Zau de Câmpie!

România e în fiecare dintre noi pentru că pe-un freamăt de vânt traversează lumea întreagă pentru a-și găsi astâmpăr în sufletele celor ce-i sunt fii. România e o emoție, iar de 1 Decembrie o simțim în orice por, în orice zâmbet, în orice colțișor al inimii. La fel, într-un colțișor al județului Mureș, în Zau de Câmpie, suflete s-au adunat cu mic și mare, marți, 29 noiembrie, pentru a-și sărbători țara.

Astfel, la Școala Gimnazială Zau de Câmpie, dar și la Școala Gimnazială din Bărboși, sat aparținător comunei Zau de Câmpie, în cadrul proiectului „1 Decembrie ne e Unirea”, s-au desfășurat o serie de activități deosebite, ce-au marcat nu doar măreția acestei zile importante, ci și profunzimea celor ce țara noastră ni le-a cultivat de-a lungul atâtor timpuri. Preșcolarii și elevii ciclului primar și gimnazial i-au oferit în dar României cântece tradiționale și momente poetice, iar pentru că esența oricărei petreceri românești stă în bucatele tradiționale, prin activitatea „România în bucate”, participanții au împărtășit bucuria gustului țării. Admirația și iubirea au fost exteriorizate de asemenea, prin desene, afișe și colaje realizate de elevii claselor V-VIII. În final, în ritmul Horei Unirii, din elevi, profesori și părinți a luat naștere un suflet. Unul singur din mai multe, la fel cum a fost și cel ce a dus la-nfăptuire…

„Elevii au vibrat și au trăit solemnitatea momentului marcat în școala noastră. Tot ei au fost cei care, prin inocența și bucuria lor, au creat momente unice de sărbătoare, au călătorit prin toate regiunile României, au degustat preparate tradiționale românești… toate condimentate cu multă dragoste și mândria de a fi români. Ne bucurăm că ne educăm elevii cu dragoste și cu responsabilitate și încercăm prin activitățile educative, dar și prin proiectele extrașcolare, să-i învățăm să se comporte cu demnitate, să fie autentici și mândri de înaintașii lor, căci Unirea este darul pe care l-am primit de la aceștia”, a precizat prof. Maria Florea, consilier educativ.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE