Home / Eveniment / Cinste Unirii, la Școala Gimnazială Zau de Câmpie!

Cinste Unirii, la Școala Gimnazială Zau de Câmpie!

Distribuie

România e în fiecare dintre noi pentru că pe-un freamăt de vânt traversează lumea întreagă pentru a-și găsi astâmpăr în sufletele celor ce-i sunt fii. România e o emoție, iar de 1 Decembrie o simțim în orice por, în orice zâmbet, în orice colțișor al inimii. La fel, într-un colțișor al județului Mureș, în Zau de Câmpie, suflete s-au adunat cu mic și mare, marți, 29 noiembrie, pentru a-și sărbători țara.

Astfel, la Școala Gimnazială Zau de Câmpie, dar și la Școala Gimnazială din Bărboși, sat aparținător comunei Zau de Câmpie, în cadrul proiectului „1 Decembrie ne e Unirea”, s-au desfășurat o serie de activități deosebite, ce-au marcat nu doar măreția acestei zile importante, ci și profunzimea celor ce țara noastră ni le-a cultivat de-a lungul atâtor timpuri. Preșcolarii și elevii ciclului primar și gimnazial i-au oferit în dar României cântece tradiționale și momente poetice, iar pentru că esența oricărei petreceri românești stă în bucatele tradiționale, prin activitatea „România în bucate”, participanții au împărtășit bucuria gustului țării. Admirația și iubirea au fost exteriorizate de asemenea, prin desene, afișe și colaje realizate de elevii claselor V-VIII. În final, în ritmul Horei Unirii, din elevi, profesori și părinți a luat naștere un suflet. Unul singur din mai multe, la fel cum a fost și cel ce a dus la-nfăptuire…

„Elevii au vibrat și au trăit solemnitatea momentului marcat în școala noastră. Tot ei au fost cei care, prin inocența și bucuria lor, au creat momente unice de sărbătoare, au călătorit prin toate regiunile României, au degustat preparate tradiționale românești… toate condimentate cu multă dragoste și mândria de a fi români. Ne bucurăm că ne educăm elevii cu dragoste și cu responsabilitate și încercăm prin activitățile educative, dar și prin proiectele extrașcolare, să-i învățăm să se comporte cu demnitate, să fie autentici și mândri de înaintașii lor, căci Unirea este darul pe care l-am primit de la aceștia”, a precizat prof. Maria Florea, consilier educativ.

Ioana MĂRGINEAN


De asemenea, verificati

Primarul din Sângeorgiu de Mureș, șah la Guvern pentru rezolvarea unor probleme!

Distribuie Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Sándor Szabolcs, a participat marți, 7 februarie, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.