Home / Business / ITM Mureș, controale la mai multe firme de construcții

ITM Mureș, controale la mai multe firme de construcții

Distribuie

Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul lucrărilor de construcții s-a desfășurat și în județul Mureș, în perioada 5 – 7 octombrie 2022, a informat, recent, prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș.

”În cadrul acestei campanii, în domeniul relațiilor de muncă, au fost efectuate zece acțiuni de control și a fost identificată o persoană prestând activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă. A fost aplicată o sancțiune, o amendă în valoare de 20.000 de lei”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, ”pentru alte încălcări ale prevederilor legislației muncii” au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, din care nouă amenzi în valoare de 16.500 de lei și trei avertismente, iar pentru deficiențele constatate ”au fost dispuse 26 de măsuri.”

În ceea ce privește neconformitățile constatate au fost următoarele: primirea la muncă fără încheierea Contractului Individual de Muncă, nepăstrarea la locul de muncă a evidenței orelor de muncă prestate de salariați, nepăstrarea la locul de muncă a unei copii a Contractului Individual de Muncă, dosare de personal incomplete, Regulament intern incomplet și contracte de muncă neactualizate.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/home.html )


De asemenea, verificati

Loteria Letonia Keno – Ce caracteristici are și ce poți face pentru mai multe șanse de câștig?

Distribuie Loteria este un joc interesant, care poate aduce emoții extrem de intense. În România, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.