Unirii Transilvaniei cu România trebuie să-i urmeze Unirea României cu Europa Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 210 Vizualizări

Unirii Transilvaniei cu România trebuie să-i urmeze Unirea României cu Europa

Anul acesta, aniversarea Zilei Naţionale are ceva aparte. Din 1990 încoace, serbările dedicate Marii Uniri de la 1918 au fost marcate de tot felul de schisme, de disocieri, de rupturi între români şi români, între români şi concetăţeni de altă naţionalitate.

Acum, de 1 Decembrie 2022, a venit vremea ca toate acestea să înceteze. Deşi vicisitudinile istoriei au făcut ca azi, la 104 ani distanţă de la Reîntregire, ţara să nu mai fie între hotarele ei fireşti, suntem o naţiune pe punctul de a-şi dobândi pe de-a întregul locul între naţiunile mari ale lumii.

E timpul, în decembrie 2022, ca toate forţele naţiei noastre să conveargă într-o singură direcţie. Această direcţie e admiterea României în spaţiul Schengen, fără de care apartenenţa europeană a ţării noastre nu e deplină. Iar pentru atingerea acestui obiectiv PSD, împreună cu toate forţele politice responsabile, a militat cu consecvenţă. 

E timpul să fim mândri că suntem cetăţeni ai acestei ţări şi e timpul să fim mândri că suntem cetăţeni europeni de acelaşi rang cu ceilalţi. Unirii Transilvaniei cu Regatul României trebuie să-i urmeze, anul acesta, deplina Unire a României cu Europa.

Iar pentru că zilele trecute s-au împlinit 137 de la naşterea lui Liviu Rebreanu, închei cu un citat de-al său, recent descoperit în Arhivele Naţionale de la Bistriţa: „Scriitorii au pregătit mai bine războiul Unirii celei Mari decât politicienii și militarii. Scrisul lor a ținut viu sentimentul românesc de pretutindeni. Ei vorbeau tuturor inimilor românești chiar și atunci când sufletele oamenilor politici se opreau înfricoșate pe crestele Carpaților și pe Prut”.

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!

Deputat Dumitrița GLIGA,

Președintele PSD Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE