Dumitrița Gliga: Ia românească, în Patrimoniul UNESCO Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

Dumitrița Gliga: Ia românească, în Patrimoniul UNESCO

Deputatul social-democrat Dumitrița Gliga a anunțat joi, 1 decembrie, că ”mult apreciata ie românească” a intrat, începând cu aceeași zi, în Patrimoniul UNESCO.

Conform comunicatul oficial al echipei Delegației Permanente a României pe lângă UNESCO, în cadrul celei de-a 17-a sesiuni a Comitetului Interguvernamental al UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial care se desfășoară la Rabat, Maroc, a fost adoptată decizia privind înscrierea elementului ”Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul Dumitrița Gliga.

”Am promovat tot timpul ia românească și o voi purta cu mândrie în continuare, pentru că este o piesă vestimentară de o eleganță și un rafinament aparte. Probabil că Henri Matisse ar fi fost și el fericit să afle că ”La Blouse Roumaine” din picturile sale, face parte oficial din patrimoniul cultural al umanității”, a adăugat liderul PSD Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE