Home / Business / Cazuri noi de muncă nedeclarată descoperite de ITM Mureș

Cazuri noi de muncă nedeclarată descoperite de ITM Mureș

Distribuie

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș a anunțat recent, prin intermediul unui comunicat de presă, că în decursul lunii octombrie 2022 inspectorii instituției au efectuat 65 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

”Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 19 persoane care prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă, anterior începerii activității, și o persoană care presta activitate cu depășirea programului de lucru prevăzut în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 51 de agenți economici, din care 8 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, din care 31 de avertismente și 35 de amenzi în cuantum de 543.600 de lei și s-au dispus 156 de măsuri obligatorii, pentru deficiențele constatate”, se arată în comunicat.

Domeniile de activitate verificate au fost pază, consultanță și construcții.

(Redacția)


De asemenea, verificati

Parcul Industrial Mureș în 2022: firme, angajați și grad de ocupare

Distribuie Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a anunțat joi, 26 ianuarie, că Parcul Industrial …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.