Home / Slider / Recomandări de sezon de la Salvamont Mureș

Recomandări de sezon de la Salvamont Mureș

Distribuie

Stratul de zăpadă în zona montană a județului Mureṣ este de cca 15 – 30 cm grosime în munții Gurghiu și ajunge la cca 40 – 60 cm în masivul Călimani, informează reprezentanții Salvamont Mureṣ. Potrivit acestora, în zonele unde vântul a viscolit zăpada (de regulă la limitele dintre pădure și golul alpin) și pe jgheaburi, grosimea stratului de zăpadă poate ajunge și până la 1 m.

Salvamont Mureṣ face următoarele recomandări turiștilor:

– să țină cont de atenționările de vreme rea, respectiv cod galben/portocaliu (vânt, precipitații, etc.) și să nu se hazardeze pe traseele montane care urmăresc crestele montane sau traseele dificile de acces în zona de creastă din cauză că marcajele turistice, exceptând stâlpii indicatori, sunt acoperite de zăpadă sau de crengile arborilor;

– să fie echipați corespunzător, astfel: ghete iarnă, parazăpezi, jachetă de vânt, polar, rucsac, căciulă, apă, dulciuri, ochelari, etc.

– să se informeze în legătură cu starea traseului ce urmează să fie abordat;

– în cazul în care consideră că au anumite probleme sau au pierdut marcajul traseului, este indicat să telefoneze serviciului salvamont pentru informații sau pentru intervenții în timp optim, pentru a se evita situații neplăcute, uneori critice.

Nu sunt recomandate următoarele trasee montane în masivul Călimani:

-traseul marcat cu cruce roṣie între valea Ilva-mică ṣi ṣaua Nicovală

-traseul marcat cu cruce galbenă între valea Funtinel ṣi creasta Tătaru.

– traseul marcat cu punct roșu, între șaua Negoiu și Poiana Izvoarele;

– traseul marcat cu cruce roșie – Poiana Izvoarelor – Coada Pietrosului;

„În aceste zile de sărbătoare echipele de salvare montană din județul Mureṣ vor efectua permanență 24/24 în punctele de lucru din Lunca Bradului, Sovata ṣi Tg-Mureṣ. Pentru accesul auto în zona montană este recomandat ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă, deoarece pe unele zone de drum poate fi zăpadă, respectiv gheață”, informează reprezentanții Salvamont Mureș.

Telefoane utile:

0725826668 – (0salvamont),

0728289442 Salvamont Mureṣ,

112 – nr unic de urgență.

(Redacția)


De asemenea, verificati

Ungheni, singurul oraș cu populație în creștere din județul Mureș

Distribuie Conform rezultatelor provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 populația rezidentă a județului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.