Campania 16 zile de activism împotriva violenței- Ce pot face eu? Cum pot ajuta? Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 99 Vizualizări

Campania 16 zile de activism împotriva violenței- Ce pot face eu? Cum pot ajuta?

Iată-ne în luna decembrie, o perioadă ce stă sub semnul marii sărbători a Crăciunului, o sărbătoare a familiei, a armoniei, a bucuriei, a dragostei. La nivel județean se derulează o campanie de informare în domeniul violenței în familie, inclusiv cu privire la serviciile existente pentru victime, dar și cu privire la importanța implicării fiecăruia dintre noi pentru a diminua acest fenomen atât de nociv pentru societate. De altfel, mesajul campaniei este Împreună putem ajuta!. Unul dintre subiectele propuse de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Mureș este Ce pot face eu? Cum pot ajuta?

De ce să mă implic? Pentru că, violența în familie ne privește pe toți. Aleg să nu consider violența ca pe ceva normal și să nu trăiesc o astfel de viață. Aleg să nu oblig copiii să trăiască într-o astfel de casă, de familie, să nu le ofer modele nesănătoase de relații și să fac tot ce pot ca ei să înțeleagă că educația, munca îi va ajuta să fie independenți, să nu ajungă niciodată nevoiți ca din lipsa resurselor să se simtă constrânși să accepte astfel de tratamente. Pot să vorbesc cu ei despre relații sănătoase, despre respect reciproc, despre comportamentele care ridică suspiciuni cu privire la caracterul oamenilor.

Ce pot face pentru ceilalți? Să nu judec o victimă pentru alegerea ei de a rămâne în relație sau în casă fiindcă nu sunt în locul ei. Cu siguranță își dorește să își țină familia unită, mai ales pentru copii și are nevoie fiecare de timpul lui pentru a lua decizii atât de grele când ești direct implicat. Să o sprijinim, să știe că nu e singură. Pot să mă informez și să îndrum, să dau mai departe un număr de telefon, un loc în care victimele pot cere ajutor. Pot părea gesturi banale, dar transmit mult mai mult și, uneori, pot salva vieți. Poate nu va lua atitudine imediat, dar atunci când va decide, va ști de unde să înceapă.

 Orice ar fi, să nu uităm să fim oameni! Împreună putem ajuta!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE