Home / Invatamant / Laboratoare universitare noi la Universitatea Sapientia Târgu Mureș

Laboratoare universitare noi la Universitatea Sapientia Târgu Mureș

Distribuie

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul ”Construire laboratoare universitare – modul A, B, C, amenajare acces auto și drumuri de incintă, platforme parcări auto, infrastructură tehnico-edilitară, branșamente, post de transformare”, propus a fi amplasat în localitatea Corunca nr. 1/C nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș proiectul este realizat de Fundatia Sapientia Cluj Napoca pe terenul cu clădiri existente (Universitatea Sapienția, respectiv cămine studenți), unde este propusă construirea unei clădiri pentru laboratoare universitare – modulele A, B și C.

”Accesul la viitoarea clădire este asigurat de drumurile interioare (alei) existente. După finalizarea Centurii ocolitoare a orașului Târgu Mureș, se va realiza un acces (racord) nou, la aceasta. Noua clădire va îngloba etapizat cele trei module de laboratoare. Modulul A va cuprinde laborator materiale de construcții, laborator de geotehnică, laborator de știința materialelor și trei laboratoare de cercetare. Suprafața utilă necesară asigurării acestor spații va fi de 435 de metri pătrați. Modulul B va cuprinde atelier de mașini unelte și de sudură, laborator de cercetare (nr. 4). Suprafața utilă necesară asigurării acestor spații va fi de 260 de metri pătrați. Modulul C va cuprinde laboratoare de cercetare (nr. 5 și nr. 6), laborator de horticultură, cameră frigorifică, depozit, depozit neîncălzit, laborator de mașini horticole. Suprafața utilă necesară asigurării acestor spații va fi de 260 de metri pătrați”, menționează sursa citată.

Distanța noii clădiri față de clădirea căminelor va fi de 22,47 de metri.

(Redacția)


De asemenea, verificati

INTERVIU cu alpinista Alina Petică despre o experiență unică, care merită încercată o dată în viață

Distribuie Puternică și motivată, Alina Sorana Petică a demonstrat că alpinismul poate fi o sursă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.