Laboratoare universitare noi la Universitatea Sapientia Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 479 Vizualizări

Laboratoare universitare noi la Universitatea Sapientia Târgu Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul ”Construire laboratoare universitare – modul A, B, C, amenajare acces auto și drumuri de incintă, platforme parcări auto, infrastructură tehnico-edilitară, branșamente, post de transformare”, propus a fi amplasat în localitatea Corunca nr. 1/C nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș proiectul este realizat de Fundatia Sapientia Cluj Napoca pe terenul cu clădiri existente (Universitatea Sapienția, respectiv cămine studenți), unde este propusă construirea unei clădiri pentru laboratoare universitare – modulele A, B și C.

”Accesul la viitoarea clădire este asigurat de drumurile interioare (alei) existente. După finalizarea Centurii ocolitoare a orașului Târgu Mureș, se va realiza un acces (racord) nou, la aceasta. Noua clădire va îngloba etapizat cele trei module de laboratoare. Modulul A va cuprinde laborator materiale de construcții, laborator de geotehnică, laborator de știința materialelor și trei laboratoare de cercetare. Suprafața utilă necesară asigurării acestor spații va fi de 435 de metri pătrați. Modulul B va cuprinde atelier de mașini unelte și de sudură, laborator de cercetare (nr. 4). Suprafața utilă necesară asigurării acestor spații va fi de 260 de metri pătrați. Modulul C va cuprinde laboratoare de cercetare (nr. 5 și nr. 6), laborator de horticultură, cameră frigorifică, depozit, depozit neîncălzit, laborator de mașini horticole. Suprafața utilă necesară asigurării acestor spații va fi de 260 de metri pătrați”, menționează sursa citată.

Distanța noii clădiri față de clădirea căminelor va fi de 22,47 de metri.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE