Workshop de restaurare lemn policrom Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

Workshop de restaurare lemn policrom

Laboratorul de Conservare Restaurare și Secția de Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează, în perioada 5-11 decembrie 2022, un workshop național de restaurare lemn policrom.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Muzeului Județean Mureș, la workshop sunt invitați specialiști de la muzee din țară, precum Muzeul Național de Artă al României din București și Muzeul de Etnografie al Transilvaniei din Cluj Napoca.

”La acestea se alătură instituţii de învăţământ universitar de profil, precum Universitatea Națională „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design. Și nu în ultimul rând, la workshop vor participa specialiști de la firme de restaurare sau conexe domeniului, precum ART Statement SRL și CTS Sibiu. Lucrările workshopului se vor axa pe investigarea și restaurarea unui set de obiecte din patrimoniul Secției de Etnografie și Artă Populară, în vederea obținerii unei mai bune documentări asupra compoziției și naturii artefactelor, ca și preambul științific, absolut necesar unui nivel profesionist, dar și pe lucrări practice concrete, constând în intervenții specifice de restaurare. Prin trăsăturile structurale, decorative și cromatice, piesele se înscriu în tipologia mobilierului pictat maghiar transilvănean, ele urmând să fie valorificate într-o expoziție viitoare”, a informat sursa citată.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE