Dotări de ultimă generație în noul Laborator de Radioterapie din Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

Dotări de ultimă generație în noul Laborator de Radioterapie din Târgu Mureș

Vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, social-democratul Corneliu Florin Buicu, a participat luni, 5 decembrie, alături de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila la inaugurarea Laboratorului de Radioterapie de la Spitalul Clinic Județean Mureș.

Potrivit deputatului mureșean, ”județul Mureș are astfel unul din cele mai performante centre de radioterapie din țară, cu dotări de ultimă generație, care va eficientiza și scurta tratamentul pacienților cu afecțiuni maligne.”

”Ideea Laboratorului de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș a apărut în 2017, când a fost realizarat Studiul de Fezabilitate. În anul 2019, Consiliul Județean Mureș a alocat suma de 1,5 milioane de lei, iar Ministerul Sănătății, suma de 4,5 milioane de lei, pentru realizarea lucrărilor. Lucrările de construcție a buncărului s-au realizat în 2019, iar în 2021 au sosit aici computerul tomograf simulator și accesoriile aferente și acceleratorul liniar cu accesoriile aferente. Pe parcursul anului 2022 au fost instalate echipamentele livrate și s-au realizat toate demersurile pentru obținerea autorizațiilor necesare funcționării echipamentelor. La data de 18 octombrie 2022 a fost încheiat procesul verbal de transfer între Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale, și Spitalul Clinic Județean Mureș, prin care s-au transferat echipamentele achiziționate în patrimoniul spitalului. Valoarea totală a lucrărilor pentru construirea buncărului se ridică la 5,7 milioane de lei, iar valoarea aparaturii se ridică la aproximativ 12 milioane de lei”, a scris, pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE