Copii trebuie să se joace cu blocuri de construit: iată care sunt beneficiile acestor jucării Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 139 Vizualizări

Copii trebuie să se joace cu blocuri de construit: iată care sunt beneficiile acestor jucării

Într-o perioadă în care jocurile video și televizorul captează majoritatea atenției copiilor, Lego se menține și rămâne una dintre cele mai bine vândute jocuri pentru copii din lume. Dar știați că Lego este o sursă de dezvoltare cognitivă și creativă la copii? Iată mai jos de ce.

Lego: instrucțiuni de utilizare

În ultimii ani, Lego a fost transformat în cărți, jocuri video și chiar filme, iar noi aproape că uităm de unde provin cărămizile colorate care au fost transmise din generație în generație.

Cine a inventat Lego?

Grupul Lego – care inseamna literalmente „distractie” in daneza – a fost fondat în 1932 de un tâmplar danez pe nume Ole Krinstensen. Specializată inițial în fabricarea de jocuri din lemn, marca s-a bucurat de succes la nivel mondial începând cu 1952, odată cu crearea celebrelor sale cărămizi din plastic. După o creștere inegală de-a lungul secolului XX, producătorul danez s-a impus ca lider în industria jocurilor pentru copii începând cu anul 2000.

De la ce vârstă ar trebui să înceapă copilul tău să se joace cu Lego?

În conformitate cu standardele europene și așa cum este indicat pe fiecare cutie, Lego tradițional este destinat copiilor cu vârsta de peste 4 ani.

Cu toate acestea, dacă copilul dumneavoastră are abilități motorii adecvate și a încetat să mai bage jucăriile în gură, nimic nu vă împiedică să îl lăsați să se joace cu Lego înainte de această vârstă. Se recomandă în continuare să evitați să le dați Lego bebelușilor – în special Lego moderne, care pot conține magneți și piese mici ușor de înghițit.

Pentru bebeluși, producătorul danez a creat jucării specifice pentru copiii de 1-4 ani. Colecția Lego Duplo cu jocuri pentru copii specifice, oferă piese mult mai mari, ușor de manevrat, cu care copiii mici se pot juca în siguranță.

Beneficiile jocului cu blocuri de construit

  1. Lego încurajează sociabilitatea și spiritul de echipă

Fie la școală, fie acasă, atelierul de construcție Lego este întotdeauna un mare succes. Orice jocuri pentru copii cu Lego în grup încurajează copiii să comunice și să socializeze. Lucrând împreună pentru a finaliza un proiect, copiii vor învăța să își împartă sarcinile și să lucreze în echipă. Distrându-se împreună, copiii își vor dezvolta, de asemenea, limbajul, competențele sociale și vor învăța despre viața socială.

  •  Lego îmbunătățește coordonarea

Pentru copiii mici, joaca cu Lego necesită multă atenție la detalii. Manipularea și asamblarea blocurilor de această mărime necesită o mare îndemânare a degetelor și o foarte bună coordonare generală. Cu ajutorul practicii, copiii își vor dezvolta mușchii mâinii și vor dobândi un control mai bun al degetelor.

  • Lego dezvoltă mintea logică

Baza construcției este rezolvarea problemelor: cum să pui piesele laolaltă pentru a-ți finaliza ideea? Astfel, cu jocuri pentru copii Lego, se va confrunta, fără să-și dea seama, cu o mulțime de concepte matematice: învățarea formelor și dimensiunilor, urmărirea unui model, recunoașterea cantităților, aplicarea simetriei, rezolvarea unei probleme… și, astfel, își va dezvolta mintea logică.

  • Lego stimulează creativitatea

Joaca cu Lego înseamnă, înainte de toate, să-ți lași imaginația să zburde. Cu aceleași piese, se poate construi atât o casă, cât și un avion. Copilul va trebui să se gândească la ceea ce vrea să construiască și va trebui să dezvolte o strategie, înainte de a-și transforma ideile în realitate. În plus, piesele Lego au peste 180 de culori diferite, ceea ce îl va împinge pe copil să învețe culorile, să se joace cu nuanțele și să lucreze la gândirea critică.

  • Lego învață perseverența, răbdarea și concentrarea

În timpul procesului de creație, copilul se va confrunta la un moment dat cu un sentiment de frustrare: îi lipsește o piesă, nu se potrivește sau și-a răsturnat construcția fără să vrea. Astfel, joaca cu Lego va contribui la insuflarea unor calități importante copilului: răbdare și perseverență și îl va împinge să își dezvolte capacitatea de concentrare.

De ce cărămizile Lego au redevenit populare în rândul adulților?

În ciuda succesului răsunător pe care Lego îl are de aproape un secol în rândul copiilor, cărămida colorată primește acum o nouă șansă la viață, abordând o nouă piață: adulții stresați.

Mai mult decât o simplă activitate distractivă, joaca cu Lego a devenit o terapie în sine. La fel ca yoga sau coloratul, Lego este o modalitate de a vă lua gândul de la problemele cotidiene și de a medita printr-o activitate calmă și relaxantă. Așadar, potrivit experților, adulții care se joacă în mod regulat cu Lego ar avea o serie de efecte benefice: niveluri mai scăzute de stres și anxietate, o mai bună calitate a somnului, scăderea tensiunii arteriale și o creștere generală a stării de bine.

În cele din urmă, practica păstrează aceleași beneficii la adulți ca și la copii, adică o stimulare cognitivă și creativă constantă, ceea ce va contribui la menținerea calității rețelelor neuronale și a memoriei de-a lungul vieții de adult.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE