Home / Slider / Corneliu Florin Buicu: Astăzi Europa a fost alături de România și împotriva Austriei!

Corneliu Florin Buicu: Astăzi Europa a fost alături de România și împotriva Austriei!

Distribuie

Astăzi Europa a fost alături de România și împotriva Austriei! Astăzi România a fost țara cu adevărat europeană, nu Austria! Multumim tuturor statelor care ne-au susținut, si special social-democraților europeni care s-au luptat în toată această perioadă pentru cauza țării noastre. Nu renunțăm, nu ne dăm bătuți! Partidul Social Democrat va continua să depună toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen, așa cum am făcut-o și când a fost vorba de aderarea la NATO și Uniunea Europeană sau de ridicarea MCV. România trebuie să meargă mai departe și să se susțină cauza în Consiliul European de săptămâna viitoare.*
O majoritate covârșitoare a statelor membre ale Uniunii Europene a spus astăzi că România merită în Schengen!
O majoritate covârșitoare a statelor UE a recunoscut eforturile incredibile ale României pentru îndeplinirea acestui obiectiv! Toți acești prieteni ai țării noastre merită multumirile și recunoștința noastră.
Din păcate, în afara votului de conjunctură al Olandei – care a precizat că nu este contra României, guvernul de dreapta din Austria a ales astăzi să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană.
Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea și stabilitatea europeană a primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni și să servească – în schimb – intereselor Rusiei.
Este clar că Austria s-a decuplat de Europa! Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european.
România nu are nevoie de îngăduința Austriei! Noi vrem doar să fim tratați corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european!
Ajutorul premierilor din cele mai importante state, ajutorul comisarilor europeni și al colegilor noștri de stânga din Europa până în ultima clipă a fost decisiv pentru ca România să se bucure de o asemenea susținere la nivel european.
În același timp, dreapta europeană trebuie să își asume această situație, care creează o problemă uriașă Uniunii Europene însăși. Gestul cancelarului de dreapta austriac este și eșecul dreptei europene, care nu a fost în stare să gestioneze această situație.

Conf. univ. dr. Florin BUICU, deputat PSD


De asemenea, verificati

Investiție imobiliară de 3,2 milioane de euro, în cartierul ”Unirii” din Târgu Mureș

Distribuie Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă, într-o ședință viitoare de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.