FOTO: Târg de Iarnă la Iernut Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 443 Vizualizări

FOTO: Târg de Iarnă la Iernut

Sute de iernuțeni au participat, în ajun de Sfânt Nicolae, la a XIII-a ediție a Târgului de Iarnă organizat de Primăria Orașului Iernut și colaboratorii săi: Asociația Raza de Soare, Școala Gimnazială Iernut, Liceul Tehnologic Iernut, Clubul Copiilor Iernut, Școala Gimnazială Șeulia de Mureș, C.I.T.O. Căpuș.

Este evenimentul care, organizat de Biblioteca Orășenească Iernut și Asociația Raza de Soare din localitate acum 13 ani, încearcă să aducă momente de bucurie copiilor din familii defavorizate. Cu banii adunați din vânzarea decorațiunilor de Crăciun, confecționate de elevi și preșcolari, se vor cumpăra jucării, dulciuri, încălțăminte și haine pentru colegii lor care, fără ajutor din partea comunității în care trăiesc, nu vor avea sărbători fericite.

Din mâinile îndemânatice ale copiilor au ieșit o mulțime de decorațiuni din materiale refolosibile. Au prins viață hârtia colorată, cartonul iar obiecte vechi din lemn, plastic, sticlă sau metal au fost transformate în adevărate opere de artă. La fel prăjiturile și turta dulce de Crăciun care le-au trezit apetitul vizitatorilor. Imaginația copiilor chiar nu are limite, ne convingem de fiecare dată.

Anul acesta, din dorința de a dezvolta acest proiect, au fost invitați artizanii și producătorii locali dar singurii care și-au făcut curaj să participle la târg au fost reprezentanții stupinei Țițiu Ștefan care și-au prezentat exponatele ca pe niște veritabile cadouri de Crăciun. Sperăm ca, la următoarea ediție, și alții să le urmeze exemplul.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de actorul, omul de radio și televiziune Rudy Moca, cel care a prezentat și intervievat participanții la târg și de corul beneficiarilor de la Centru de Îngrijire și Asistență Căpușul de Câmpie care a cântat câteva colinde. Ada Maria Anehei, elevă în clasa I-a, a încântat publicul cu vocea ei cristalină.

Printre vizitatori s-a aflat Ioan Nicoară, primarul orașului Iernut, și viceprimarul Vasile Mărginean, directorul Școlii Gimnaziale Iernut, profesorul Horațiu Moldovan și Remus Frunză, director al Liceului Tehnologic din localitate.

A fost o zi reușită, o zi plină de satisfacții atât pentru organizatori cât și pentru tinerii artizani, o zi care oferă speranță multor copii săraci.

Dana GURGHIAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE