Home / Slider / Undă verde la folosirea terenurilor de sport

Undă verde la folosirea terenurilor de sport

Distribuie

Un proiect de lege adoptat miercuri la Camera Deputaților, permite copiilor și tinerilor să folosească, în mod gratuit, terenurile de sport ale școlilor și după încheierea cursurilor zilnice, în zilele libere sau în timpul vacanțelor școlare.

Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 urmează să fie modificată prin proiectul de lege ce merge acum la promulgare. Astfel, se încurajează practicarea sportului în rândul copiilor și tinerilor, chiar și a celor cu vârsta de peste 18 ani, care sunt încă la școală, liceu sau la școala profesională, prin accesul la spațiile și terenurile de sport exterioare ale școlilor ce fac parte din domeniul public al comunelor, orașelor sau municipiilor

„După publicarea legii în Monitorul Oficial, consiliile de administrație ale unităților de învățământ vor proceda la aplicarea prevederilor legale și se vor asigura, în cooperare cu reprezentanții autorităților locale, de întreținerea corespunzătoare a bazelor materiale ale instituțiilor școlare”, a precizat Niță Fănică, Inspector şcolar general adjunct ISJ Mureș.

Potrivit legii, autoritățile administrației publice, unitățile și instituțiile de învățământ, instituțiile sportive, precum și organismele neguvernamentale de profil au obligația să sprijine sportul pentru toți și sportul de performanță și să asigure condițiile organizatorice și materiale de practicare a educației fizice și sportului în comunitățile locale.

În cel mult 120 de zile de la intrarea în vigoare a măsurii, toate unitățile de învățământ vor trebui să modifice actualele regulamente de funcționare, pentru a introduce prevederi legate de acces și de modul în care vor putea fi folosite curțile și terenurile de sport deținute.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.