Home / Administratie / Complex Corecțional de 210 locuri construit în Sâncraiu de Mureș

Complex Corecțional de 210 locuri construit în Sâncraiu de Mureș

Distribuie

Penitenciarul cu Regim Deschis și Semideschis Târgu Mureș a demarat, în data de 6 decembrie 2022, o licitație estimată la valoarea de 19.428.113 de lei, fără TVA, pentru achiziționarea unor servicii de proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiție ”Complex Corecțional Penitenciarul Târgu Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Proiect demarat în 2019

Potrivit caietului de sarcini al licitației, România și-a asumat inclusiv prin utilizarea de fonduri nerambursabile prin Mecanismului Financiar Norvegian 2014 – 2021, al cărui Memorandum de Înţelegere a intrat în vigoare din 14 octombrie 2016, finanţarea de investiţii în infrastructura sitemului penitenciar pentru perioada 2018-2023, pentru a interveni eficient în atingerea obiectivelor de diminuare a supraaglomerării. ”Penitenciarul Târgu Mureș a fost cooptat în cadrul proiectului predefinit cu titlul ”Correctional”. Proiectul ”Correctional” a demarat în 29 august 2019 și este implementat de către Adminsitrația Națională a Penitenciarelor și partenerii oficiali ai proiectului în conformitate cu acordul de parteneriat, Penitenciarul Târgu Mureș având rol de partener. Operatorul de Program în cadrul acestei finanțări este Ministerul Justiției”, se menționează în document.

În aceeași sursă se arată că de la momentul lansării proiectului a fost demarată Subactivitatea 1.4.4, fiind parcursă prima etapă, cea de elaborare a Studiului de fezabilitate aferent Obiectivului de investiții ”Centrul pilot Correctional” previzionat a fi realizat de către Penitenciarul Târgu Mureș.

”De la momentul lansării proiectului a fost demarată Subactivitatea 1.4.4, care este în responsabilitatea Penitenciarului Târgu Mureș, fiind parcursă prima etapă, cea de elaborare a Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investiții ”Centrul pilot Correctional”. Astfel, în data de 11 august 2020 a fost recepționată documentația Studiului de Fezabilitate aferent Obiectivului de investiții ”Centru pilot Correctional”, prin ședința CTE de la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, fiind avizată Soluția 4 – Scenariul optim propusă de prestatorul de servicii de proiectare la faza Studiu de Fezabilitate, SC Atlas Consulting & Proiect SRL. În acest sens a fost emis Avizul nr. 71 din 11 august 2022. Totodată, prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 3961/C/2018 din 22 august 2022 au fost aprobați indicatorii tehnico – economici”, mai menționează aceeași sursă.

Șase deținuți într-o cameră

Viitorul centru va fi construit în intravilanul localității Sâncraiu de Mureș, pe strada Rândunicii nr. 7, pe un teren în suprafață de 137.818 de metri pătrați aflat în proprietatea Statului Român, cu drept de administrare pentru Penitenciarul Târgu Mureș.

Pavilionul va avea o capacitate de 210 de locuri și va adăposti atât spații administrative cât și spații de cazare, fiind organizat în două sectoare funcționale (sectorul de detenție și sectorul de vizite).

”Astfel, acesta se încadrează atât în categoria clădirilor pentru cazare – sector de cazare/ detenție, cât și în categoria clădirilor administrative – sector vizite. Pavilionul de detenţie în construcţie clasică are acoperiș terasă necirculabilă, în care se vor amenaja camere a câte șase deţinuţi în cameră şi obiecte sanitare din porţelan”, se mai precizează în Caietul de sarcini al licitației.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 ianuarie 2023, iar durata contractului va fi de 27 de luni.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.