Home / Cultură / Florența la Secția de Artă a Muzeului Județean

Florența la Secția de Artă a Muzeului Județean

Distribuie

Secția de Artă a Muzeului Județean Mureș organizează marți, 13 decembrie 2022, ora 10:00, un eveniment deschis publicului intitulat Florența, o vizită imaginară în Capela Medici. Intâlnirea va fi prezidată de sculptorul Dorel David Morar care va înlesni înțelegerea mesajului lăsat de Michelangelo în Capela Medici și ne va iniția în atmosfera orașului Florența din Italia. Evenimentul se adresează în special celor tineri, celor care iubesc arta – frumosul lui Michelangelo și celor care intenționează să cunoască Florența, cât mai inițiați în alfabetul limbajului vizual.

Printre temele care vor fi abordate amintim, Florența și Renașterea: În cautarea altei identități decât cea a Bizanțului, Florența, Renașterea și devenirea umanității, Rădăcinile: Răzbunarea fondului etrusc, Conceptul Frumosului în Renaștere: Limbajul artistic al lui Michelangelo, Legătura între Capela Medici și Întruparea Divinului în materie, într-un moment potrivit, Postul Crăciunului.

Evenimentul se va desfășura în limba română. Locurile sunt limitate și este necesară înscrierea prealabilă la adresa pr@muzeulmures.ro sau telefonic la numărul 0749.912.992. Intrarea este liberă.


De asemenea, verificati

Au început lucrările de reabilitare a Sălii Oglinzilor din Palatul Culturii

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.