Florența la Secția de Artă a Muzeului Județean Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

Florența la Secția de Artă a Muzeului Județean

Secția de Artă a Muzeului Județean Mureș organizează marți, 13 decembrie 2022, ora 10:00, un eveniment deschis publicului intitulat Florența, o vizită imaginară în Capela Medici. Intâlnirea va fi prezidată de sculptorul Dorel David Morar care va înlesni înțelegerea mesajului lăsat de Michelangelo în Capela Medici și ne va iniția în atmosfera orașului Florența din Italia. Evenimentul se adresează în special celor tineri, celor care iubesc arta – frumosul lui Michelangelo și celor care intenționează să cunoască Florența, cât mai inițiați în alfabetul limbajului vizual.

Printre temele care vor fi abordate amintim, Florența și Renașterea: În cautarea altei identități decât cea a Bizanțului, Florența, Renașterea și devenirea umanității, Rădăcinile: Răzbunarea fondului etrusc, Conceptul Frumosului în Renaștere: Limbajul artistic al lui Michelangelo, Legătura între Capela Medici și Întruparea Divinului în materie, într-un moment potrivit, Postul Crăciunului.

Evenimentul se va desfășura în limba română. Locurile sunt limitate și este necesară înscrierea prealabilă la adresa pr@muzeulmures.ro sau telefonic la numărul 0749.912.992. Intrarea este liberă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE