Pistă de cicloturism de 145 de kilometri, în pregătire în Mureș, Harghita și Covasna Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 737 Vizualizări

Pistă de cicloturism de 145 de kilometri, în pregătire în Mureș, Harghita și Covasna

Aleșii județeni și-au dat acordul vineri, 8 decembrie, cu prilejul unei ședințe extraordinare ”de îndată”, pentru participarea Consiliului Județean Mureș, în calitate de lider de proiect, la implementarea proiectului „Realizarea pistei cicloturistice în județele Mureș, Harghita și Covasna din investiția I.4 „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național”, finanțat din PNRR, Componenta 11 – Turism și cultură, alături de alte unități administrativ-teritoriale din județul Mureș, dar și din județele învecinate Harghita și Covasna, pe ruta denumită ”Via Mariae”.

Potrivit hotărârii, din județul Mureș vor participa la proiect următoarele unități administrativ-teritoriale: orașele Miercurea Nirajului, Sărmașu și Târgu Mureș și comunele Band, Eremitu, Mădăraș, Măgherani, Pănet, Poăgceaua, Sărățeni, Sângeorgiu de Mureș, Sânpetru de Câmpie și Vărgata, pe un traseu de 145 de kilometri.

Traseul ”Via Mariae” are scopul de a construi în Europa Centrală un traseu turistic și de pelerinaj, respectiv o rețea care să sistematizeze valorile religioase din această regiune. ”Via Mariae” face legătura în direcția est-vest între Mariazell/ Austria, Budapesta/ Ungaria, Máriapócs/ Ungaria și Șumuleu Ciuc/ România, iar în direcția nord-sud între Czestochowa/ Polonia, Esztergom, Budapesta/ Ungaria și Medjugorje/ Bosnia și Herțegovina, fiind un traseu de pelerinaj frecventat de turiști locali, dar și de un număr ridicat de turiști străini. Ruta propusă pentru Județul Mureș se suprapune și cu ruta gastronomică tradițională românească – cuprinsă printre obiective de interes în Componenta C11 din PNRR, incluzând localitățile Sărățeni, Eremitu, Valea, orașul Miercurea Nirajului, localitatea Sângeorgiu de Mureș, municipiul Târgu Mureș și localitatea Pănet. De asemenea, pe acest traseu regăsim ruta romană de la Călugăreni – proiect de ordine nr. 43 din PNRR, Componenta C11, Turism și cultură, o destinație turistică și culturală pe care se realizează o investiție majoră de dezvoltare a Parcului Arheologic, menită să atragă turiști din toate zonele”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Cererile de finanțare se depun în perioada 5 decembrie 2022 – 11 decembrie 2022, tipul apelului fiind unul deschis competitiv.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE