Home / Invatamant / Proiectul „Erasmus+ Think Global, Act Digital”, punte de legătură între diferite modele de educație

Proiectul „Erasmus+ Think Global, Act Digital”, punte de legătură între diferite modele de educație

Distribuie

Trăim vremuri puternic marcate de izolaționism. Atât la nivel individual, în bună măsură consecință a pandemiei de Covid-19, cât și la nivel de state, manifestat prin euroscepticism și escaladarea tendințelor naționaliste. Cuvântul de ordine în politica internațională pare a fi mai degrabă „anti-ceilalți” decât „deschidere și colaborare”. În acest context european, vizibil polarizat și antagonizat, proiectul „Erasmus+ Think Global, Act Digital, Parteneriate puternice pentru a sprijini educația digitală” a fost o punte de legătură între oameni (aproape 200 de elevi și dascăli) din șase țări (România, Olanda, Lituania, Spania, Italia și Turcia). Fiecare cu programe școlare și structuri curriculare proprii.

Partea interesantă, așa cum observa doamna prof. Dana Bendriș, director la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” Târgu Mureș și coordonatorul proiectului, a fost aceea de a descoperi că sunt mult mai multe tipare comune decât aspecte care ne diferențiază modelele educaționale. Deși programele școlare diferă într-o anumită măsură, metodele de predare – învățare sunt asemănătoare.

Planurile de lecții, conținuturile educative și lecțiile interactive au fost postate pe site-ul https://edituraedu.ro/link/think-global/. Acesta și conținuturile educaționale au fost dezvoltate de către profesori și elevi în parteneriat cu Editura EDU, partener IT. Cele patru module incluse în cursul de formare al competențelor digitale pentru educație au fost elaborate de Asociația Absolvenților „Petru Maior” Târgu Mureș, partener în proiect. Aceasta, împreună cu Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” Târgu Mureș, organizează miercuri, 14 decembrie 2022, evenimentul de finalizare a activităților de formare pentru E-learning din cadrul proiectului.

Conținuturile educative ale site-ului https://edituraedu.ro/link/think-global/ au fost diseminate de către Editura EDU în cadrul Simpozionului Național Educrates. Acesta este destinat cadrelor didactice din România și este organizat de Asociația Educrates.

Prof. dr. Ciprian Năprădean,

Director general Editura EDU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.