Maria-Dorina Matiș, lansare de carte la Sighișoara Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 217 Vizualizări

Maria-Dorina Matiș, lansare de carte la Sighișoara

Jurnalista Maria-Dorina Matiş şi Primăria Municipiului Sighişoara vă invită la lansarea cărţii “Îngerul meu, Gabriel – Ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri” (autor: Maria-Dorina Matiş, cuvânt înainte: Dumitru Constantin-Dulcan, picturile Rareş Kerekes), în data de 22 decembrie 2022, de la ora 18.00, la Sala Festivă a Primăriei Sighişoara.

Evenimentul va fi prezentat de către actorul şi regizorul Liviu Pancu şi de directorul Bibliotecii Judeţene Mureş, Monica Avram.

Cartea „Îngerul meu, Gabriel – Ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri” este considerată bestseller de unele site-uri specializate în vânzarea de cărţi, se bucură deja de recenzii foarte bune la nivel naţional şi urmează să fie tradusă în limbile maghiară şi engleză.

„Îngerul meu, Gabriel – Ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri” abordează acele eşecuri din viaţa sentimentală a unor persoane, care au fost numite „iubiri imposibile”, acele iubiri pe care le-au considerat neîmplinite, care au lăsat brazde adânci şi dureroase în inimile lor.

În „Îngerul meu, Gabriel” sunt prezentate mai multe ipostaze – sub formă de poveşti de viaţă – pe care, probabil, unii le-au experimentat parţial sau total, însă e prezentat şi modul în care un om poate să depăşească acea suferinţă cauzată de o ruptură, care pare greu de suportat şi imposibil de trecut.

Această carte ne învaţă că, indiferent ce ni se întâmplă pe plan sentimental sau în relaţie cu alţi oameni care trec prin vieţile noastre la un moment dat, fiecare va avea de învăţat câte ceva foarte preţios, nu există un câştigător şi un perdant. Toţi câştigă, trebuie doar să conştientizeze asta, iar atunci când vor deveni conştienţi de rolul benefic jucat în viaţa lor de cei ce par a-i fi rănit, vor trăi un miracol. Viaţa lor va lua altă turnură, vor deveni mai fericiţi, mai liniştiţi şi mai înţelepţi, transformându-se în oameni cu adevărat puternici.

„Am fost întrebată deseori ce simţi atunci când ierţi şi, mai ales, când ştii că ai iertat cu adevărat. În trecutul meu şi eu mi-am pus adesea această întrebare şi pot să vă asigur că atunci când doreşti cu adevărat să obţii un răspuns, îl vei afla cu siguranţă. Tocmai de aceea am conceput acest ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri – „Îngerul meu, Gabriel”. Este un ghid care ne ajută să ne (re)descoperim sufletul, acea parte din noi care e cea mai aproape de Dumnezeu! Cartea oferă sfaturi practice pentru ca un om afectat de o despărţire, fie dintr-o relaţie afectivă de iubire, fie de în urma decesului cuiva drag, să poată depăşi durerea. În urma experienţelor personale dar, mai ales, lucrând cu aceşti oameni, care au devenit eroii acestei cărţi, am realizat că a rămâne în Lumină e cel mai greu pentru o fiinţă umană. Separarea dintre minte şi inimă, dintre om şi sufletul său, de Dumnezeu, generează suferinţă, iar în fiecare caz, iertarea este cheia. Aşa a fost şi în cazul eroilor din această carte. Atunci când suferim, sufletele noastre încearcă să se facă auzite, încearcă să ne deschidă ochii şi să începem să vedem cu adevărat ceea ce este important în viaţă. Sunt ferm convinsă că mulţi resimt nevoia de ceva şi nu ştiu de ce anume, iar din acest motiv caută exact în locul în care nu ar trebui căutat, adică la alţii, sau se refugiază în muncă. Această carte, prefaţată de profesorul Dumitru Constantin-Dulcan, ne învaţă ce este iubirea de sine, iubirea faţă de semenii noştri, iertarea de sine şi, mai ales, cum să iertăm şi să ne eliberăm de suferinţă”, afirmă Maria-Dorina Matiş.

 „În concluzie, Maria-Dorina Matiş a scris nu doar un ghid psihologic de alinare a suferinţei creată de o despărţire dintr-o relaţie afectivă de iubire, ci şi un adevărat roman psihologic cu adânci implicaţii în existenţa vieţii umane. Este o carte de performanţă, scrisă cu talent, cu un spirit permanent atent la nuanţe, la informarea lectorilor săi – de real ajutor îndeosebi celor tineri, dar nu numai, având şi o certă valoare de manual de psihologie. Este o carte plină de exemple din care se pot reţine reale lecţii de înţelepciune”, arată profesor doctor Dumitru Constantin-Dulcan, în Cuvântul înainte al acestei cărţi.

„Cu toţii avem nevoie de îngeri în vieţile noastre, mai ales când ne zbatem în adâncul întunericului…şi de cele mai multe ori nu realizăm că ei sunt chiar acolo, în prezenţa noastră. ‘Îngerul meu, Gabriel’ vine să ne despartă de deznădejde şi să ne arate lumina prin speranţă. Şi, mai ales, să ne facă conştienţi de toată puterea noastră care e ascunsă chiar în noi”, susţine Flavius Buzilă, solistul trupei Hara.

Cartea a fost scoasă pe piaţă în colaborare cu Asociaţia de Terapii Complementare Îngerul meu, Gabriel, a cărei preşedintă este autoarea, este în format A5, are 291 de pagini compacte, şase capitole, este în offset printing, este tipărită pe hârtie de calitate superioară, este însoţită de semn de carte şi se încadrează în categoria Dezvoltare personală-spiritualitate, autoarea fiind terapeut certificat în Hipnoză şi Hipnoterapie, Maestru Reiki, Maestru în Vindecarea cu Îngeri şi Karuna Reiki practicant I şi II.

Pictura de pe copertă şi de la începutul fiecărui capitol îi aparţine artistului Rareş Kerekes din Sighişoara, pictura de pe copertă se numeşte „Îngerul îndrăgostit” şi se găseşte în galeria artistului de la Casa cu Cerb din Cetatea Medievală.

Maria-Dorina Matiş este un jurnalist cunoscut sub semnătura Dorina Matiş, cu o experienţă de aproape 30 de ani în domeniu (este corespondent special Agerpres din anul 2003), însă cartea „Îngerul meu, Gabriel” este un ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri şi are la bază experienţa sa de hipnoterapeut, începând cu anul 2017, când a obţinut certificarea în Hipnoză şi Hipnoterapie din partea Asociaţiei Europene pentru Hipnoterapie Medicală şi Terapia Subconştientului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE