Albești, aderare la Asociația Comunelor din România Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Albești, aderare la Asociația Comunelor din România

Consilierii locali ai comunei Albești și-au dat acordul joi, 15 decembrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, pentru aderarea comunei Albești la Asociația Comunelor din România (ACoR), începând cu data de 1 ianuarie 2023. Totodată, aleșii locali din Albești au aprobat participarea funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul Primăriei comunei Albești și al instituțiilor/serviciilor publice de interes local, la constituirea Corpurilor profesionale ale Asociației Comunelor din România.

Potrivit informațiilor furnizate de către Nicolae Șovrea, primarul comunei Albești, solicitarea în vederea aderării la Asociația Comunelor din România a fost transmisă prin intermediul unei adrese, în data de 24 noiembrie 2022.

”Aderarea la Asociația Comunelor din România asigură o susținere mai puternică și organizată a intereselor localităților din mediul rural, și prin aceasta, a comunei Albești, în finanțarea comunelor și a orașelor. Precizez, de asemenea, faptul că prin Asociația Comunelor din România se va putea realiza auditul prin cooperare, asociația fiind acreditată de Unitatea Centrală de Armonizare pentru Auditul Public Intern. De asemenea, aderarea la Asociația Comunelor din România aduce posibilitatea de perfecționare a aleșilor locali, personalului primăriei în domenii actuale, de interes”, a precizat Nicolae Șovrea, în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Referindu-se la obiectivele Asociației Comunelor din România, primarul comunei Albești a menționat că aceasta ”promovează forme de colaborare și întrajutorare reciprocă a comunelor membre în oricare dintre domeniile: administrativ, economic, financiar, social, cultural și instituțional.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE