Home / Administratie / Investiții noi în Educație, la Coroisânmărtin

Investiții noi în Educație, la Coroisânmărtin

Distribuie

Primăria comunei Coroisânmărtin a demarat, în data de 6 decembrie 2022, o licitație estimată la valoarea de 6.014.873 de lei, fără TVA, pentru realizarea obiectivului de investiție ”Reabilitare, extindere si dotare infrastructură educațională pentru învățământ obligatoriu – unitate situată în satul Coroisânmărtin și satul Odrihei, comuna Coroisânmărtin”, informează www.licitatiapublica.ro.

Două școli, reabilitate și extinse

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, document aprobat de către Nicolae Comerzan, primarul comunei Coroisânmărtin, unitatea școlară din Coroisânmărtin este amplasată pe strada Principală nr. 46 din satul Coroisânmărtin, iar prin proiect se propun următoarele lucrări: modernizarea și extinderea școlii existente, amenajări exterioare, realizarea unui teren de sport, amenajarea unor alei de acces și sistematizarea curții.

”Se propune următoarea soluție funcțională și tehnică: desființarea grupului sanitar de la demisol și utilizarea acestuia ca spațiu tehnic – centrala termică în care se vor monta echipamentele funcționale respectiv centrală, hidrofor, boiler, extinderea spațiilor de educație cu înca un corp de clădire, alipit de clădirea existentă, având două niveluri, parter și etaj, pentru a crea o clădire compactă funcțional, circulația majoră desfășurându-se la nivelul parterului clădirii existente și etajul 1 al corpului nou, extinderea spațiilor de educație cu teren de sport în aer liber, amplasat pe zona din spatele clădirii principale, și curtea pentru recreație în zona careului format de clădirea existentă și construcțiile noi. Corpul pentru săli de clasă va avea regim de înălțime parter plus etaj – corespondent cu parterul clădirii existente, suprafața construită a clădirii noi va fi de 135 de metri pătrați, iar suprafața desfășurată a clădirii noi va fi de 270 de metri pătrați”, se menționează în document.

Astfel, vor rezulta: șase săli de clasă pentru clasele 0-VIII (pentru 98 de școlari), spațiu de bibliotecă și spațiu de cancelarie, spații pentru grupuri sanitare, inclusiv grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, curte amenajată pentru sport și recreatie, inclusiv un teren de sport, amenajări și plantații în vecinătatea emisarului, spații verzi și alei de circulație, platformă în rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități și platformă pentru deșeuri (pubele selective).

În ceea ce privește unitatea școlară din Odrihei, aceasta este amplasată pe strada Principală nr. 41 din satul Odrihei, iar prin proiect se propun următoarele lucrări: modernizarea și extinderea școlii existente, amenajări exterioare, realizarea unui teren de sport, amenajarea unor alei de acces și sistematizarea curții.

”Prin proiect se propun următoarele: reorganizarea a patru săli de clasă, reorganizarea grupului sanitar existent pentru elevi prin separarea grupului sanitar comun pe sexe, reorganizarea spațiului tehnic – refuncționalizarea camerei centralei termice și echiparea cu echipamente necesare extinderii, respectiv cazane, hidrofor, boiler. Încăperea în care este montată centrala termică (combustibil gazos), respectiv spațiul tehnic, se află în clădirea existentă. Aceasta are acces separat față de cel al elevilor și este prevăzută cu suprafață vitrată de 2% din volumul încăperii, pereți minim A2sld0 REI 180, planșeu clasa A1, REI 120, detector de gaz și ușă EI 90C. Extinderea clădirii mediane pentru a crea noi spații având funcțiuni pentru îmbunătățirea calității învățământului și siguranței în exploatare, holuri și coridoare destinate spațiilor de circulație între toate încăperile școlii, săli de clase, cancelarie, grupuri sanitare – în prezent accesul la sălile de clasă și grupurile sanitare se face din exteriorul clădirii. Coridoarele căii de evacuare și holurile sunt mărginite de pereți cu EI 90, laboratorul va avea pereți EI 60 și ușa plină, realizarea unei biblioteci și a unei cancelarii cu grup sanitar pentru profesori, biblioteca va avea pereți EI 180, planșeu REI 180 și ușă EI 90C, se vor schimba uși de la spații ale caselor de scări, deschiderea făcându-se în sensul evacuării și astfel încât să nu se îngusteze calea de evacuare și amenajarea curții recreaționale”, se mai precizează în Caietul de sarcini al licitației.

Suprafața construită/ desfășurată a extinderii va fi de 100 de metri pătrați, suprafața construită/ desfășurată rezultată va fi de 425 de metri pătrați, iar parametri funcționali rezultați vor fi următorii: patru săli de studiu pentru clasele 0-IV, inclusiv spații de circulație interioară între toate încăperile școlii, bibliotecă si cancelarie, curte amenajată pentru sport și recreație, inclusiv teren de sport, spații verzi și alei de circulație.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 decembrie 2022, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni.

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate mureșeană

Distribuie Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania Delgaz …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.