PROPUNERE. Fântână arteziană în Cetatea Medievală Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1034 Vizualizări

PROPUNERE. Fântână arteziană în Cetatea Medievală Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă marți, 20 decembrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, cu privire la aprobarea alocării din bugetul local a sumei de 584.341 de lei, cu TVA inclus, pentru finanțarea unui studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Fântână arteziană”, propus a fi realizat în incinta Cetății Medievale Târgu Mureș.

Proiectul a fost inițiat de către Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, iar Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre a fost întocmit de către Váry Florentina-Maria și Zenovia-Maria Șagău, director respectiv director adjunct al Serviciului Public de Utilități Municipale.

În urma unor lucrări de reamenajare și conservare realizate în ultimul deceniu, Cetatea Medievală din Târgu Mureș, a devenit un centru de cultură, de odihnă și de agrement. Este o zonă preferată a populației, dar întreținerea și atractivitatea zonei trebuie asigurate, chiar ridicate. Acest demers se poate atinge prin noi obiective și programe, care să diversifice oferta culturală, educațională și o distracție pentru localnici și pentru turiști. Se propune amplasarea unei replici a fântânii baroce demolate, pe baza unor desene originale, aflate în Arhiva Națională din județul Mureș. Amplasamentul propus al fântânii se află în vecinătatea unor construcții ridicate în perioada dintre 1744-1750, ele fiind clădirea cazarmei austriece și manutanță”, se precizează în document.

Autoarele referatului au mai menționat că viitoarea fântână arteziană alături de cele două clădiri realizate în Stil Baroc ”vor scoate în evidență și Epoca Barocă a Cetății din Târgu Mureș”, iar în același timp ”se va reamplasa și macheta de bronz a Cetății, care împreună vor crea o nouă zonă de atracție pentru turiștii care vizitează Cetatea Târgu Mureșului.”

În același referat se mai arată că varianta propusă presupune realizarea corpului fântânii și a părților componente din piatră artificială.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE