Ghidaj special la expoziția ”Pittner Olivér (1911-1971)” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 128 Vizualizări

Ghidaj special la expoziția ”Pittner Olivér (1911-1971)”

Dr. Csaba Salat, curatorul asociat al expoziției retrospective ”Pittner Olivér (1911-1971)”, vă așteaptă să descoperiți amănunte interesante din viața pictorului menționat și etapele de creație ale acestuia, din perspectiva colecționarului, printr-un ghidaj în expoziție. Evenimentul va avea loc marți, 20 decembrie, de la ora 17.00 în limba maghiară și de la ora 18.00 în limba română, în sălile expoziționale de la etajul II al Palatului Culturii din Târgu Mureș, în aripa dreaptă.

Accesul se face pe baza biletului de vizitare a expoziției: 16 lei standard, 8 lei pentru pensionari și 4 lei pentru elevi și studenți, iar rezervări se fac la numărul de telefon 0749-912.992 sau la adresa de e-mail pr@muzeulmures.ro.

”Pittner Olivér a aparținut acelei generații de pictori activi la Baia Mare care au reînnoit spiritul coloniei de artiști din perioada interbelică. Expoziția reunește cele mai caracteristice lucrări din toate perioadele sale, însoțite de câteva analogii care răsfrâng mai multă lumină asupra extraordinarei sale cariere artistice. Expoziția cuprinde peisaje, compoziții și naturi statice din perioada băimăreană, peisaje urbane din Sighișoara și Sibiu, care amintesc de cubism, peisaje din zona Gheorgheni cu suprafețe reduse și sinuoase. O ultimă și cea mai importantă etapă din creația artistului o reprezintă redările simbolice, uneori suprarealiste, care exprimă imaginea unor copaci uscați și a unor rădăcini împletite și încâlcite, foarte expresive în mesaj. Cele aproximativ 70 de picturi în ulei, pasteluri și lucrări grafice împrumutate din 24 de locuri diferite provin din colecții publice și private din Germania, Ungaria și România, fiind însoțite de scrisori, documente și fotografii din arhiva familiei”, au informat reprezentanții Muzeului Județean Mureș.

Expoziția retrospectivă ”Pittner Olivér (1911-1971)” este organizată de Secția de Artă a Muzeului Județean Mureș, în Palatul Culturii și poate fi vizitată până în 30 aprilie 2023. În cadrul acestei expoziții, organizatorii au pregătit o serie de evenimente speciale lunare, din care face parte și acest ghidaj.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE