Home / Administratie / De ce s-a anulat concursul pentru funcția de secretar general al Primăria Târgu Mureș

De ce s-a anulat concursul pentru funcția de secretar general al Primăria Târgu Mureș

Distribuie

Cancelaria Instituției Prefectului – Județul Mureș a răspuns luni, 19 decembrie, unei solicitări făcută de cotidianul Zi de Zi și a explicat motivul pentru care a fost anulat concursul de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice unice de conducere vacantă de secretar general al Municipiului Târgu Mureș.

”Prin Dispoziţiile Primarului municipiului Târgu Mureş nr. 1686/14 noiembrie 2022 şi nr. 1687/14 noiembrie 2022 modificate prin Dispoziţiile nr. 1728/28 noiembrie 2022 şi nr. 1729/28 noiembrie 2022, s-a dispus „numirea Comisiei de concurs privind organizarea şi desfăşurarea concursului de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice unice de conducere vacantă de secretar general al Municipiului Târgu Mureș”, respectiv “numirea Comisiei de soluţionare a contestaţiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice unice de conducere vacantă de secretar general al Municipiului Târgu Mureş”. Prin adresa nr. 14920/2022, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a notificat Primarul municipiului Târgu Mureş, cu privire la încălcarea dispoziţiilor articolului 30, alineatul 1, din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare, care dispun în ceea ce priveşte componenţa comisiilor de concurs/ soluţionare contestaţii pentru concursurile organizate în vederea ocuparea funcţiei publice de secretar general al UAT, componenţă care nu a fost respectată de autoritatea publică emitentă a actului administrativ”, se arată în documentul explicativ.   

În data de 15 decembrie 2022, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat, prin intermediul unui anunț făcut public pe pagina web a instituției, www.tirgumures.ro, anularea concursului de recrutare organizat pentru ocuparea funcției publice unice de conducere vacantă de secretar general al Municipiului Târgu Mureș, cu durata normală a timpului de muncă.

Potrivit documentului, care nu este datat, anularea concursului survine ca urmare ”a constatării unui viciu de procedură în inițierea și organizarea concursului.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Lac nou, de agrement, într-o localitate mureșeană

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureș a emis, recent, Acordul de Mediu pentru proiectul ”Amenajare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.