Licitație de 101 milioane de euro pentru proiectarea și execuția Centurii Ocolitoare Reghin! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 717 Vizualizări

Licitație de 101 milioane de euro pentru proiectarea și execuția Centurii Ocolitoare Reghin!

Conducerea Primăriei Municipiului Reghin a demarat, în data de 20 decembrie 2022, o licitație estimată la valoarea de 495.647.076 de lei (circa 101 milioane de euro), fără TVA, pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și execuție a obiectivului de investiție ”Varianta de Ocolire a Municipiului Reghin”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit Memoriului tehnic al proiectului, pentru această investiție nu a fost elaborat un Studiu de Prefezabilitate, dar cu toate acestea ”este de menționat faptul că Municipiul Reghin a dezvoltat în anii precedenți Planul Urbanisitic General care a inclus dezvoltările zonale atât din punct de vedere industrial cât și privat.”

”Astfel Varianta Ocolitoare a necesitat adaptări în ceea ce privește traseul adoptat. Totodată, în perioada scursă din 2004 până în prezent, municipiul s-a dezvoltat, făcând astfel imposibilă păstrarea traseului inițial. Traseul actual se depărtează de oraș, ocolind toate construcțiile existente, asigurând un trafic fluent la vitezele de proiectare cerute prin tema de proiectare. Astfel, principala diferență între cele două proiecte este lungimea, respectiv 10.440 metri în anul 2004 și 12.731 metri în anul 2020. Sistemele rutiere au suferit modificări datorate noilor valori de trafic și modificărilor normativelor aferente, de asemenea s-a modificat numarul lucrarilor de arta aferente variantei de ocolire”, se arată în documentul citat.

Investiția este finanțată prin Programul Operațional Transport, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 februarie 2023.

”L-am putea denumi chiar un moment istoric. Licitația pentru proiectarea și execuția centurii ocolitoare a Reghinului cu o lungime de 12 kilometri a fost încărcată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Societățile interesate pot depune ofertele până la data de 28 februarie 2023”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Mark Endre, primarul municipiului Reghin.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE