Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre: “Investim 9,6 miliarde de euro în infrastructura de transport” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 382 Vizualizări

Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre: “Investim 9,6 miliarde de euro în infrastructura de transport”

9,6 miliarde de euro vor fi investiți în infrastructura românească de transport în următorii ani, dintre care 4,65 miliarde vor fi fonduri europene nerambursabile. Decizia alocării fondurilor a fost luată la Bruxelles, unde Comisia Europeană a aprobat Programul Transport, propus de Guvern în cadrul Politicii de Coeziune 2021-2027.

“Guvernul României a anunțat aprobarea Programul Operaţional pentru Transport de către Comisia Europeană. Suma alocată prin POT 2021- 2027 este de 9,6 miliarde de euro, din care 4,65 miliarde sunt fonduri europene nerambursabile. Potrivit declarațiilor ministrului Transporturilor, banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii mari de transport rutier, feroviar (inclusiv metrou) și naval a României. Printre proiectele care urmează să fie finanțate prin POT 2021-2027 se numără Autostrăzile: Sibiu – Pitești; Sibiu – Brașov; Ungheni – Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș (mai puțin sectoarele finanțate prin PNRR); Brașov – Bacău; Timișoara – Moravița și Pașcani – Siret”, a anunțat președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, pe pagina sa de Facebook.

Banii vor fi utilizați pentru finanțarea construirii de autostrăzi, drumuri expres, îmbunătățirea mai multor linii de cale ferată, numeroase lucrări navale (atât fluviale, cât și în portul Constanța).

În plus față de infrastructura de interes național, din aceste fonduri se vor realiza și proiecte locale, precum construcția și reabilitarea unor stații de metrou din București, crearea unor sisteme de trenuri metropolitane și construirea unor linii noi de tramvai în mai multe orașe din țară.

(Advertorial)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE