Home / Sanatate / Theodora Benedek: O nouă șansă la viață pentru un tânăr de 18 ani

Theodora Benedek: O nouă șansă la viață pentru un tânăr de 18 ani

Distribuie

Theodora Benedek, șeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a postat miercuri, 21 decembrie, pe pagina oficială de Facebook, informații cu privire la salvarea unui tânăr de 18 ani, care a primit o nouă șansă la viață.

„Pacientul suferă de cardiomiopatie hipertrofică obstructivă în formă severă și, fiind la risc de deces subit, i-a fost implantat un defibrilator intracardiac. Acesta îi va salva viața ori de câte ori va avea o aritmie cu potențial letal, fără a mai fi nevoie să fie adus la spital. Dispozitivul este decontat prin  programul național de defibrilatoare intarcardiace. În calitate de coordonator național al programului de formare în implantarea de stimulatoare intracardiace, mă bucur că Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a devenit  centru de formare națională pentru implantarea de defibrilatoare intracardiace în anul 2021.  În prezent, în Clinica de Cardiologie de la SCJU Târgu Mureș sunt șapte specialiști ce au competență în aceste proceduri complexe. De la începutul anului, alături de colegii mei, am implantat 167 de dispositive intracardiace de stimulare sau defibrilare”, a specificat prof. univ. dr. habil. Theodora Benedek.

„Astăzi am primit, alături de pacientul nostru, colindul celor ce ne-au adus la spital vestea Nașterii Mântuitorului. Personalul Clinicii de Cardiologie i-a făcut încă o bucurie de Crăciun, oferindu-i, în dar, un telefon mobil. Îi felicit pe colegii mei, deopotrivă pentru profesionalism și pentru cea mai importantă calitate, aceea de a fi Oameni”, a mai adăugat șeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, prof. univ. dr. habil.Theodora Benedek.

I.M.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Controversă a profesorilor catolici: „Avem sau nu liber de Paște?”. Ligia Deca: „Școala nu vă poate limita acest drept”

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a efectuat joi, 28 martie, o vizită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.