Interes pentru Diorama Nașterii Domnului, la Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Interes pentru Diorama Nașterii Domnului, la Luduș

La fel ca în fiecare an, Primăria orașului Luduș a făcut pregătiri specifice pentru a întâmpina  sărbătoarea Nașterii Domnului și Anul Nou 2023 cu amenajări de sărbătoare. Spre deosebire de anii precedenți, strălucirea dată de instalațiile electrice va fi diminuată de restricțiile impuse, sau de nevoia de economisire a energiei electrice, utilitate care devine tot mai prohibitivă pentru marea masă a cetățenilor. În acest an, orașul beneficiază de dotările care au fost procurate în anii precedenți, numărul acestora și locurile de amplasare fiind mai reduse, spre nemulțumirea celor mai mici locuitori ai orașului și nu numai acestora.

Patinoarul artificial cu o suprafață de 525 de metri pătrați a fost instalat în locul obișnuit, în Piața săptămânală a orașului și a fost inaugurat festiv în ziua de 21 decembrie. Programul de funcționare este de luni până joi, între orele 13.00 – 21.00, iar de vineri și până duminică între orele 12.00 – 22.00. Tarifele au rămas aceleași ca în sezonul trecut.

„Patinoarul va fi deschis în lunile ianuarie și februarie. Va fi închis doar din considerente economice sau din cauza temperaturilor necorespunzătoare care reclamă un nivel prea mare de consum a energiei electrice”, a declarat primarul Cristian Moldovan.

Tradiționalul autobuz al Moșului Crăciun, aparținând SC Administrativ Serv Luduș SRL ornamentat corespunzător a funcționat cu un program special pentru copii și elevi, pe traseul cartier Gheja – Luduș – cartier Roșiori. Programul zilelor următoare va fi anunțat ulterior de Liviu Popa, directorul SC Administrativ Serv Luduș SRL.

Bradul tradițional a fost instalat în Piața mare a orașului și este ornamentat cu multe șiruri de leduri luminoase oferind după înserare o imagine impresionanată, dar pe timpul zilei pare modest în lipsa unor ornamente specifice.

Un alt punct de atracție pentru credincioși este Diorama instalată în Parcul Primăriei în apropierea căsuțelor din lemn oferite de administrația locală pentru comericalizarea ornamentelor de sezon. Diorama prezintă o scenă cu Nașterea Domnului. Cele două oițe care fac parte din aranjament sunt atracția principală a copiilor care se bucură de prezența lor. Pentru sărbătoarea de Crăciun a anului 2023 poate că personajele biblice prezentate vor primi o „haină” nouă, adecvată momentului festiv.

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihitarică (CRRN) Luduș a organizat pentru beneficiarii săi o sărbătoare tradițională cu prilejul evenimentului ocazionat de Nașterea Domnului. Au fost prezenți primarul orașului, Cristian Moldovan, președintele CECCAR Mureș, profesorul Lucian Savu, colegi din cadrul DGASPC Mureș, soliștii Maria Nistor, Carmen, Roxana și Septimiu Pop, Ovidiu Nechita, Adriana și Nelu Maier, Sara Rusu, Bianca Burciu, Andrei Mezei, „Casa Rusu” din Câmpia Transilvaniei și, desigur, angajații CRRN Luduș care cu dedicație, profesionalism și cu multă grijă și răbdare se ocupă, zi de zi de persoanele cu nevoi speciale internate în instituție.

„A fost o seară magică, petrecută alături de aceste persoane cu nevoi speciale, a fost o seară de colinzi, cu surprize și momente artistice deosebite. A fost o seară în care am fost mai buni și mai umani, mai aproape de Dumnezeu și de cei sărmani”, ne-a declarat Ovidiu Tănasie Baghiu, șeful CRRN Luduș. 

Chiar dacă decorul natural în care sărbătorim Nașterea Domnului în acest an nu este cel tradițional, cu zăpadă și ger, întâlnirea cu prietenii și rudele vor crea o ambianță caldă și binecuvântată în fiecare familie. Sărbători fericite, tuturor!

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE