Acțiuni social-filantropice în parohia Jabenița Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 173 Vizualizări

Acțiuni social-filantropice în parohia Jabenița

În perioada Postului Nașterii Domnului din acest an, în parohia Jabenița, protopopiatul Reghin, s-au desfășurat mai multe acțiuni social-filantropice, prilej cu care iubirea milostivă a celor implicați s-a preschimbat în fapte bune, aducătoare de bucurie.

Acțiunea „O gecuță pentru fiecare”

Pentru al treilea an la rând, prin vrerea lui Dumnezeu și cu ajutorul unor oameni frumoși, 118 copii din parohia noastră, cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, au primit geci de iarnă. Bucuria adusă de această acțiune a fost posibilă prin implicarea a zeci de voluntari care au răspuns la chemarea făcută de Însuși Domnul Iisus Hristos atunci când, identificându-Se cu cei aflați în nevoi, a spus „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii, căci […] gol am fost şi M-aţi îmbrăcat” (Matei 25, 34-36).

Acțiunea „Bucurii din Bucurie”

Fetele minunate de la Asociația „Mamprenoare” din Florești, jud. Cluj, în colaborare cu Fundația „Zurli” și-au asumat misiunea de ajutoare ale Sfântului Ierarh Nicolae – Sfântul dăruitor, aducând pachete pentru mai mult de 60 de copii din localitatea Jabenița, în cadrul campaniei „Încalță un copil pentru toamnă”. Pe lângă ghete/cizme, copiii au primit în pachete dulciuri și alte mici surprize.

Acțiunea „Faptele credinței – Trimite lumină și căldură aproapelui tău”

Credința omului se întărește pe măsură ce reușește să vadă chipul Domnului Iisus Hristos întipărit în ființa semenilor lui. Din aceasta izvorăsc apoi faptele cele bineplăcute Stăpânului, prin care-L ajutăm la răspândirea binelui pe pământ. De aceea, prin una dintre acțiunile desfășurate anual în parohia noastră, ne-am propus să sprijinim trei familii cu lemne de foc. Acțiunea s-a desfășurat și anul acesta și nădăjduim să o putem continua fără întrerupere. De asemenea, prin contribuția unor voluntari dragi nouă, alte cinci familii din parohia Jabenița au primit în dar pachete cu alimente și jucării.

Cel mai potrivit mod de a răsplăti unui binefăcător este acela de a-l purta în rugăciunile personale, mijlocind către Dumnezeu ca El să le întoarcă înzecit toate faptele pline de dragoste cu care ne-au înconjurat. Bunului Dumnezeu îi suntem pe deplin recunoscători pentru oamenii frumoși pe care îi scoate în calea noastră.

Pr. Hadrian Horațiu Mălinaș

Sursă: www.reintregirea.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE