Home / Luduș / Cupa „Luduș – 2022” la Backgammon

Cupa „Luduș – 2022” la Backgammon

Distribuie

Străvechiul joc de table, redenumit acum Backgammon cu reguli noi și dotări pe măsură, a cunoscut o mare răspândire în ultimii ani. La această dezvoltare a contribuit în mod hotărâtor înființarea Federației Române, un suport real și concret în dezvoltarea modernă a acestui sport apreciat de un mare număr de practicanți.

La aceasta a contribuit și calitatea jocului pe care l-au demonstrat românii, aceștia devenind campioni mondiali în anul 2021, în Germania. Pe plan local, Backgammonul a cunoscut o dezvoltare rapidă datorită CS „Atletic Club Sportin”, membru fondator al Federației Române de Backgammon, club înființat și condus de președintele Dennis Bordan.

Actuala cupă a Ludușului aflată la prima ediție a cărei finală s-a desfășurat în 17 decembrie 2022, a cuprins nouă etape în care au fost cuprinși 46 de sportivi de la cinci cluburi din țară: ACS 4X4 Brașov, ACS Academia Sportivă Clujana, CS Star Onești, CS UNEFS București și ACS Sportin Luduș. Datorită formei de organizare a cluburilor, sportivii acestor echipe pot să provină din mai multe orașe: Bistrița, Brașov, București, Cluj-Napoca, Gherla, Gioagiu, Onești, Târgu Mureș, Târnăveni și Luduș.

După desfășurarea celor nouă etape, pentru faza finală au promovat 24 de sportivi care și-au disputat înteietatea și în care pe primul loc s-a clasat Ferenczi Sandor – Târgu Mureș, legitimat la ACS Sportin Luduș, care a primit Cupa, urmat de Ioan Buciuleac – ACS 4X4 Brașov, Alexandru Barbu – Cluj-Napoca, legitimat la ACS 4X4 Brașov și Szakacs Alexandru – Târnăveni, legitimat la ACS Sportin Luduș. Despre competiție, Dennis Bordan, președintele ACS Sportin Luduș a declarat că „Organizarea acestei competiții la Luduș și-a atins scopul propus, acela de promovare a acestui sport în județul Mureș, implicit în orașul Luduș, precum și în județele limitrofe și de atragere a unui număr cât mai mare de competitori în sportul de performanță”. La reușita competiției au contribuit și sponsorii: Marius Bologa (Restaurantul La Bologa), Horațiu Luca (Grill in Forrest), Iuliu Dee Lascău (Hotel River).

Ioan A. BORGOVAN

 

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate mureșeană

Distribuie Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania Delgaz …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.