Concert înălțător cu preoți și copii, la Palatul Culturii Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 358 Vizualizări

Concert înălțător cu preoți și copii, la Palatul Culturii

Parohia Ortodoxă Târgu Mureș 1 în colaborare cu Asociația „Micul Creștin” au organizat vineri, 23 decembrie, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, Gala Caritabilă de Crăciun. Aceasta a fost prilejul potrivit de a aduce oamenii împreună, de a-i îndemna să se bucure de colinde deosebite și de spiritul de sărbătoare. Evenimentul a fost dedicat celor care au contribuit la renovarea primei Școli Românești din Târgu Mureș.

Astfel, după prezentarea unui scurt istoric al acestei școli, publicul a mai aflat și că în prezent, aceasta este nu doar școală, ci și Muzeu al Primei Școli Românești. Peste 25 de copii, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani merg la această școală în fiecare duminică sau de fiecare dată când se organizează activități pentru copii. Coordonatorul școlii este preoteasa Cosmina Nicoară, care a împărtășit câteva gânduri despre activitățile pe care le desfășoară acolo și despre evenimentul organizat: „Acest spectacol special l-am gândit ca un dar al nostru pentru cei care ne-au ajutat în ultimii doi ani să realizăm lucruri minunate cu copilașii noștri, lucruri care pot fi considerate o premieră la nivelul unei școli parohiale din Patriarhia Română. Vreau să le mulțumesc acestora. Spectacolul l-am gândit astfel încât întreaga comunitate mureșeană să cunoască faptul că prima școală românească din oraș, un monument istoric, și-a redeschis porțile, nu doar ca muzeu, ci și ca școală. Vreau să le mulțumesc părinților, pentru că dincolo de a fi un muzeu, am dorit ca această școală să fie insuflată de copilașii deosebit de talentați. Le mulțumesc așadar părinților, pentru încrederea cu care-și aduc copiii în fiecare duminică, peste săptămână și de oricâte ori îi solicit la repetiții, la activități, la diversele ateliere tematice pe care le face”.

„Să nu fie schimbați de lume”

Tot Cosmina Nicoară a mai punctat cât de frumoși sunt copiii care participă la activitățile organizate de ei la Școala Parohială și demersul pe care-l fac acolo pentru o dezvoltare bună a acestora, învățându-i să-l păstreze mereu pe Dumnezeu aproape de ei.

„Concret, noi primim copilașii cu educația primită de acasă de la părinții lor, cu informațiile pe care le dobândesc în unitățile de învățământ pe care le frecventează și punem toate acestea sub semnul credinței și al învățăturii religioase. Ne jucăm, organizăm activități ludice, însă îi și responsabilizăm printr-o conșientizare a importanței muncii în tot ceea ce fac. Îi ajutăm să ia deciziile care îi vor forma ca adulți responsabili, cu un caracter sănătos, să fie prietenoși, iubitori. De fapt, noi am pornit în acest demers al școlii noastre, din dragoste pentru copii și îi învățăm ca ei la rândul lor să fie iubitori, prietenoși, răbdători, toleranți și să ducă mai departe toate aceste valori morale. Nu ne imaginăm că vor deveni niște eroi, care vor schimba lumea, dar dorim să rămână statornici și să nu fie schimbați de lume niciodată. Ne imaginăm că vor trăi în societatea de astăzi oricum ar fi ea, fără să încerce mereu să o schimbe, ci să fie adaptabili la tot ceea ce îi înconjoară. Să fie mereu fericiți, să fie veseli și să rămână în credința față de Dumnezeu, care este cea mai importantă”, a specificat preoteasa Cosmina Nicoară, soția părintelui paroh Claudiu Nicoară.

Evenimentul i-a avut pe scenă pentru început, pe copiii Școlii Parohiale, care au încântat publicul cu glasurile lor zglobii. Aceștia au fost dirijați chiar de Cosmina Nicoară. A urmat apoi concertul extraordinar al Coralei Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, grupul de preoți vestind înălțător și solemn Nașterea Domnului.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE