Familia Regală colindată de elevi și voluntari din Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1210 Vizualizări

Familia Regală colindată de elevi și voluntari din Mureș

Familia Regală a României a primit colindul și au apreciat portul popular din zona Mureș și vocile de îngeri ale minunaților elevi din cadrul Asociației Culturale „Flori de pe Mureș” și hărnicia voluntarilor Asociației ”Our Lifetime!”. Talentul are nevoie de o scenă pe care să se desfășoare și de spectatori! În primul rând pentru ca tinerii să poată fi remarcați și sprijiniți să crească, iar în al doilea rând să ne încânte, sau să își încânte spectatorii! Așa se face că în preajma Sărbătorii Nașterii Mântuitorului, vineri, 23 decembrie 2022, voluntarii Asociației OUR Lifetime, alături de elevii Asociației Culturale ”Flori de pe Mureș”, au ajuns la Castelul Regal de la Săvârșin și împreună cu grupul de colindători de la Cluj au vestit Nașterea Domnului Iisus Hristos printr-o serie de colinde! Despre acest moment de suflet ne-a vorbit Farcaș Mihai-Dan, președintele Asociației ”Our Lifetime”!

Reporter: Cum ați decis să vizitați familia regală?

Farcaș Mihai-Dan: S-a ivit această oportunitate recent, prin prisma proiectelor pe care le dezvolt în zona Cluj. În urma unor acțiuni comune cu alți oameni de bine de acolo, mi s-a înaintat o invitație de a participa la acest eveniment pe care ei îl onorează an de an, și anume colindul familiei regale. Intrând în detalii privind acțiunea, mi-au recomandat să invit și eu la rândul meu, dacă vreau, familie sau prieteni.

Rep.: Cum de v-ați gândit la elevii Asociației Culturale ”Flori de pe Mureș” ca să vă însoțească?

FMD: Pentru copii! Pentru părinți! Sunt tineri foarte cuminți, talentați, harnici, pe care îmi doresc să-i ajutăm, atât noi prin Asociația OUR LIFETIME, cât și prin sprijinul și implicarea oamenilor de bine care-i remarcă, să ajungă cât mai sus, iar talentul lor să fie pus în valoare! Părinții lor fac multe sacrificii pentru a-i susține în toate deplasările, în toate competițiile, pentru că sub coordonarea domnului profesor Marian Someșan, ei au ajuns să obține foarte multe titluri și premii și trofee! O confirmare a faptului că merită atenția noastră!

Rep.: Ați mai fost însoțiți și de alte persoane? Sau ați mai făcut invitații?

FMD: Fiind o oportunitate apărută din scurt, am avut o limită de persoane pe care aș fi putut-o coordona, fapt pentru care m-am limitat la voluntari din cadrul Asociației OUR LIFETIME, la elevii Asociației Culturale Flori de pe Mureș și la câțiva prieteni apropiați! Am fost aproape 40 de persoane din Reghin și împrejurimi și așa, iar alături de grupul de colindători din Cluj Napoca, aproape 100 de suflete au colindat. Știam că vom face o impresie plăcută Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei și Principelui Radu, Principesei Elena, Principesei Sofia și Principesei Maria, care ne-au onorat prin primirea călduroasă și prin deschiderea față de tradițiile și obiceiurile românești din zona Mureșului! O altfel de scenă, pe care copiii talentați să se desfășoară și în același timp să ne reprezinte!

Rep.: Cu ce impresii au revenit din această excursie, participanții la eveniment?

FMD: Toți au rămas cu impresii plăcute, cu sufletul cald și cu o experiență nouă. Altețele sale au apreciat maxim frumusețea portului popular Mureșean, talentul copiilor și glasul lor de îngeri. Colindătorii de la Cluj și-au manifestat și ei aprecierea pentru seriozitatea și implicarea oferită de colindătorii mureșeni și am planificat noi acțiuni comune. Iar noi, am revenit la Mureș cu o mare satisfacție pentru că am reușit să sesizăm o astfel de oportunitate de a colinda familia Regală, de a vizita Castelul Regal de la Săvârșin și de a fi omeniți de însuși altețele sale, în Casa Ceaiului, cu băuturi calde și cozonac! Interacțiunea și poveștile cu familia regală, a completat cultura generală și curiozitățile celor cu care au povestit!

Rep.: Ziceați de sprijinul elevilor și tinerilor talentați! Cum se pot implica și alți oameni din zonă, în acest sens?

FMD: În primul rând prin aprecierea eforturilor depuse de copii, părinți și domnul profesor Marian Someșan. În al doilea rând, nu vă ascund faptul și nici nu am vreo reținere să o spun, efortul financiar al acestora este foarte mare, atunci când vine vorba de participarea la competiții și concursuri naționale și internaționale. Dincolo de efortul fizic și psihic, toate aceste deplasări, costumele, repetițiile, etc. necesită resurse financiare considerabile. În acest sens, încurajăm pe toți care pot și doresc să sprijin tradițiile și obiceiurile românești, să le prezinte povestea acestor copii, la cât mai multe persoane capabile să se implice alături de ei. Poate prin sponsorizări, prin donații, poate prin promovarea lor pe cât mai multe scene! Detalii pentru sponsorizări și donații, se regăsesc pe pagina Asociației OUR LIFETIME, https://www.ourlifetime.org secțiunea sponsorizări!

A consemnat Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE