Păstrăvăriile din Mureş, extrem de aglomerate de cei care vor să treacă prin noul an „ca peștele prin apă” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 538 Vizualizări

Păstrăvăriile din Mureş, extrem de aglomerate de cei care vor să treacă prin noul an „ca peștele prin apă”

Păstrăvăriile din judeţul Mureş, cum este şi cea de la Ibăneşti, pe Valea Gurghiului, au devenit extrem de aglomerate în ultimele zile, întrucât oamenii cred că dacă mănâncă peşte în noaptea de Revelion vor trece prin noul an „ca peştele prin apă”, în sensul că vor avea succes şi vor depăşi uşor dificultăţile apărute.

„Acum se stă la rând la păstrăv fiindcă este perioada Revelionului şi pe fiecare masă trebuie să fie un peşte, de preferat un păstrăv, aşa zice tradiţia. Să trecem prin noul an cum trece peştele prin apă, adică mai uşor. Oamenii nu sunt deranjaţi că trebuie să stea la coadă, probabil se aşteptau, şi nici nu sunt supăraţi că toate produsele s-au scumpit. Preţul a crescut cu 2 lei la kilogram pentru că a crescut foarte mult costul de producţie la noi, 30 de lei e un preţ mediu, consider eu, raportat la cheltuielile pe acare le avem cu creşterea lor. În magazin e mult mai scump acum. Noi ne limităm la preţul acesta deocamdată, sper să nu fim nevoiţi să mai creştem pe viitor. Clienţii vin de peste tot, de lângă Târgu Mureş, din zona de câmpie a judeţului, de prin apropiere”, a declarat Agerpres administratorul păstrăvăriei din Ibăneşti, Ionuţ Todoran.

Pe lângă păstrăvul proaspăt, Păstrăvăria de pe Valea Gurghiului oferă şi o variantă conservată în ulei de floarea soarelui sau în sos de roşii, după o reţetă proprie.

Foto: (c) Dorina Matiș/AGERPRES



„Facem şi conserve de păstrăv, deoarece există cerere. Oamenii au fost foarte încântaţi, deoarece termenul de valabilitate este de un an de la data producţiei. Peştele conservat trebuie să fie pregătit foarte bine în cuptor, la o temperatură foarte mică, între 9 şi 12 ore, după ce iniţial a fost lăsat în apă cu oţet, pentru macerarea oaselor. Un borcan conţine între 270 şi 300 de grame de păstrăv şi preţul este de 25 de lei”, a explicat Bianca Todoran, care lucrează la aceeaşi afacere de familie din Ibăneşti, pentru Agerpres.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE