Taxele de salubrizare în Târgu Mureș rămân la nivelul anului 2022. Noroc cu ADI Ecolect și CJ Mureș? Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1651 Vizualizări

Taxele de salubrizare în Târgu Mureș rămân la nivelul anului 2022. Noroc cu ADI Ecolect și CJ Mureș?

Consiliul Local Târgu Mureș s-a întrunit în ședință de îndată în această după-amiază, având de dezbătut un singur proiect care a fost inclus pe ordinea de zi, și anume Proiectul de hotărâre privind taxele speciale de salubrizare pentru utilizatorii noncasnici și casnici, aplicate de către Serviciul public – Administratia domeniului public în anul 2023.

”Din cauza faptului că până la această dată ADI Ecolect Mureș și Consiliul Județean Mureș nu au aprobat Regulamentul de stabilire a taxelor de salubrizare, respectiv a taxelor pentru utilizatorii casnici și noncasnici, am convocat în regim de urgență Consiliul local pentru a avea sumele în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Astfel, taxele de salubrizare vor rămâne la nivelul acestui an”, a declarat Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, citat într-un comunicat al Primăriei Târgu Mureș.

Consilierii au decis ca taxele să rămână la nivelul celor practicate în acest an, și anume: taxa specială de salubrizare pentru utilizatorii noncasnici, în cuantum de 592,07 lei tonă, respectiv taxa specială de salubrizare pentru utilizatorii casnici, în cuantum de 14,93 lei/ persoană/ lună. În condițiile în care locuitorii Târgu Mureșului au plătit pentru servicii oricum neprestate, chiar dacă taxele nu s-au majorat, beneficiind de servicii mai reduse pentru aceiași bani e echivalent tot cu o creștere…

Pentru plata anticipată a taxei speciale de salubrizare, pe întreg anul 2023, până la data de 31 martie, persoanelor fizice li se acordă o bonificație de 10%.

„În situația în care vor apărea modificări sau completări asupra actelor normative din partea ADI Ecolect, respectiv a Consiliului Județean Mureș, Municipiul Târgu Mureș are obligația de a emite noi documente actualizate cu privire la taxele de salubrizare”, au mai arătat reprezentanții municipalității.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE