Ana-Maria Iurian, Dăruirea și iubirea de oameni pe care o regăsim în faptele bune Interviu
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1833 Vizualizări

Ana-Maria Iurian, Dăruirea și iubirea de oameni pe care o regăsim în faptele bune

Dragi susţinători ai vieţii. Prima lege abrogată în România după revoluţia din Decembrie 1989 a fost legalizarea avorturilor. De atunci au fost comise mai mult de 16 milioane de avorturi. Astăzi, trei din patru sarcini sfârşesc prin avort.

Asociația GIO (Generații Iubite și Ocrotite) din Târgu-Mureș lucrează cu femeile care se confruntă cu probleme sociale şi economice legate de o sarcină nedorită, care trec prin criza unei sarcini neplanificate și se gândesc la avort. Misiunea GIO este de a le ajuta moral și financiar să păstreze sarcina. Zeci de copilași au văzut lumina zilei, sute de copii au fost botezați datorită demersurilor făcute de membrele acestei asociații. Mai multe detalii aflăm de la Ana-Maria Iurian, vicepreședintele Asociației GIO, farmacist specialist, coordonatorul unei farmacii din Târgu-Mureș, o tânără gata oricând să ajute fără să aștepte recunoștința și reciprocitatea.

Ana- Maria Iurian, ce schimbări au apărut în viața ta, odată ce ai intrat în GIO?

Pentru mine GIO a apărut în viața mea într-un moment neașteptat, de mult timp îmi doream să construiesc un ONG pentru a ajuta oamenii nevoiași și care se confruntă cu diverse probleme , iar Dumnezeu mi-a trimis un om minunat, pe Iulia, care mi-a propus această colaborare iar reacția mea a fost una foarte bună. Schimbările care au urmat în viața mea au fost doar pozitive și de conștientizare că in această lume mare există oameni care au mare nevoie de ajutor, iubire si suport emoțional.  Noi oamenii suntem superficiali deoarece ne gândim doar la noi și viața noastră de zi cu zi,dar există nenumărate suflete care strigă după ajutor si nu le cunoastem sau nu le vedem.

Care a fost cea mai mare satisfacţie, dar şi cea mai mare dezamăgire în această privinţă?

Cea mai mare satisfacție este atunci când salvezi un copil de la avort ! De la moarte! Mi se pare incredibil cum, prin efortul asociației noastre , reușim să aducem pe lume copilași ale căror mămici s-au gândit să îi avorteze. Aceasta este cea mai mare realizare și bucurie !

Dezamăgire nu pot spune, dar oarecum am avut un gust amar și tristețe în suflet când au fost cazuri de mămici care au avortat..aici am simțit că poate puteam face mai mult, dar uneori oricat ai munci pentru a salva acel copil, mama hotărăște în final.

Recomanzi altor oameni să se implice în activitățile pro-viață?

Da, recomand din tot sufletul ca oamenii să se implice în astfel de acțiuni pro-viață pentru că bucuria sufletească este foarte mare, cu atât mai mult când contribuie la salvarea unei vieți.

Cum se împletește credința cu misiunea pro-viață?

Credința este vitală în acest proces de luptă împotriva avortului deoarece fără credință nu am face nimic. Dumnezeu a dat viață și suntem răspunzători să onorăm această viață și acest mare dar ce vine de Sus! Fără credință și rugăciune nu am izbândi, nu am reuși să mobilizăm mămicile ca să înțeleagă cât de importantă este mica viață din pântecele lor. Este o taină!

În acest sfârșit de săptămână Asociația GIO a organizat o strângere de fonduri. Unde a avut loc? Veți continua această activitate?

Da, a fost un eveniment tare frumos ce a avut loc la Biserica Sfânta Treime din Sântana de Mureș. A fost minunat să vedem reacțiile oamenilor privind aceasta strângere de fonduri prin prăjituri, am fost copleșiti de mărinimia și interesul de care au dat dovadă . O parte și-au exprimat dorința de a participa ca și voluntari în cadrul asociației, alții ne-au felicitat cu lacrimi în ochi pentru acțiunile noastre. A fost o zi plină de emoție! Mulțumim părintelui paroh Daniel Hancu pentru toată susținerea și deschiderea ce ne-a arătat-o în acest proiect.

Câte femei sunt împlicate în Asociație?

Momentan suntem un număr de 10 persoane care ne ocupăm constant de toate nevoile și proiectele asociației, cu toate acestea ne dorim să ne extindem și să vina câți mai multi voluntari. Așa că, așteptăm cât mai multe persoane să vină în asociația noastră.

Cifrele care vorbesc despre numărul de avorturi din România sunt înfiorătoare. Te rog să transmiți un mesaj tuturor persoanelor care se află într-o situaţie presantă şi sunt tentate să dea curs unui avort.

Mesajul meu către toate femeile care se confruntă cu o criză de sarcină este să nu renunțe la darul vieții din pântecul lor. Cu toată presiunea și tensiunea interioară ce o simt în acele momente, aș dori ca mămicile să lupte să depășească acea criză, pentru că a da Viață este cel mai tainic și minunat dar ce vine de Sus. Așa că, dacă Cunoașteți pe cineva care se confruntă cu o sarcină nedorită, să ne contacteze, este foarte important să ajungem la toate cazurile și să putem interveni . Există multe riscuri ce apar în urma unui avort, pe lângă partea emoțional-psihologică ce copleșește femeia însărcinată, din păcate problemele de sănătate sunt cele care afectează femeia care recurge la un avort.

Atunci când o femeie în criză de sarcină se roagă lui Dumnezeu să o ajute, Dumnezeu îi va trimite „om” care să o ajute. Este adevărat?

Da, este foarte adevărat, este surprinzător cât de delicat lucrează Dumnezeu, se îngrijește de noi toți și trimite tuturor ajutor prin oameni. Iar puterea rugăciunii are ecou până la Ceruri și nu are cum unei femei care se află în criză de sarcină cu o viață în pântecul ei să i se refuze ajutorul prin rugăciunile făcute de ea.

Date de contact Mesaj pe pagina de facebook Asociația GIO sau puteți apela la numărul de telefon 0754 687 546.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE