Proiectul „Sate Sănătoase” lansat la Beica de Jos Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 411 Vizualizări

Proiectul „Sate Sănătoase” lansat la Beica de Jos

Dispensarul Medical Uman din Beica de Jos a găzduit miercuri, 28 decembrie  conferința de presă de lansare a proiectului „Sate Sănătoase”, în prezența reprezentanților comunei  Beica și ai Asociației Divers din Târgu Mureș.

Proiectul se realizează în parteneriat între comuna Beica de Jos, Asociația Divers (Târgu Mureș) și Fundația Bente AID – Norvegia.

Obiectivul general al proiectului „Sate Sănătoase” este îmbunătățirea calității vieții prin investiții în infrastructura de sănătate, prevenție și reducerea inegalităților în domeniul sănătății, pentru locuitorii comunelor Beica de Jos, Chiheru de Jos și Petelea, jud Mureș. Proiectul vizează populația din comunele Beica de Jos, Chiheru de Jos (satele Urisiu de Sus și Urisiu de Jos, Chiheru de Jos) și Petelea (sat Habic) din județul Mureș. Locuitorii din cele 3 comune vizate sunt înscriși la medicii de familie care au cabinete pe raza comunei Beica de Jos.  Valoarea totală a acestui proiect este de 820.255,87 Euro (din care 85% valoarea Grant, 15% cofinanțare de la Bugetul Național) , iar perioada de implementare este noiembrie 2022- 30 aprilie 2024”, a precizat Maria Moldovan, primarul comunei Beica de Jos.

Potrivit reprezentanților primăriei comunei Beica de Jos, proiectul „Sate Sănătoase” se derulează prin Apelul de proiecte Nr. 1 „Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”, apel finanțat în cadrul Programului „Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE