Superstiții de revelion. Ce să faci să-ți meargă bine tot anul Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 317 Vizualizări

Superstiții de revelion. Ce să faci să-ți meargă bine tot anul

Oamenii din întreaga lume au adoptat mai multe obiceiuri pe care le practică în prag de an nou şi despre care cred că le vor purta noroc.

Una dintre cele mai cunoscute superstiții spune că prima persoană care va trece pragul casei în prima zi a Noului An îți va influența anul care tocmai a început. Se spune că dacă prima persoană care intră în casă este bărbat, atunci vei avea un an plin de noroc, în schimb, dacă femeia intră prima în casă, Anul Nou va fi plin de ghinion.

O altă superstiție de Revelion este că atât în ultima zi din an, cât și în prima zi a Noului An, este indicat să nu faci cheltuieli și să nu arunci nimic din casă, nici măcar gunoiul, deoarece, odată cu el, îți vei arunca și norocul din casă.

De Anul Nou nu este bine să ai nicio datorie. În caz contrar, vei rămâne dator întreg anul.

În noaptea dintre ani este bine să ai bani în buzunar, astfel vei atrage norocul de partea ta.

Cine va dormi în noaptea de Anul Nou, va fi somnoros tot anul.

Tot o superstiție de Revelion este și aceea că în noaptea dintre ani nu este bine să mănânci carne de pasăre, deoarece este aducătoare de ghinion.

Roșu. De purtat ceva roșu. Nu doar femeile, ci și bărbații, pentru a se bucura în anul următor de relații amoroase prospere. În ceea ce îi privește pe copii, culoarea roșie îi protejează de deochi, iar pe mame de spiritele malefice din noaptea dintre ani.

Să ai bani în buzunar în noaptea dintre ani, atunci când ceasul indică ora 00:00, pentru ca noul an să îți aducă succes pe plan financiar. Pe lângă banii din buzunare ar fi bine să ai și bijuterii sau alte accesorii, ca să te bucuri de prosperitate (în special aur și argint).

Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri în noaptea de Revelion vei avea noroc în 2023. Acestea simbolizează prosperitatea, bogăția, și trebuie să mănânci exact 12, pentru că semnifică lunile anului.

În prima zi de Anul Nou nu se spală și nu se mătură, deoarece aceste lucruri pot atrage sărăcirea casei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE