Investiție pentru extinderea unei ferme de scroafe din județul Mureș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 873 Vizualizări

Investiție pentru extinderea unei ferme de scroafe din județul Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul „Extindere fermă de scroafe SC Littlepig Agro SRL”, propus a fi amplasat în localitatea Fântânele nr. 125/B, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș în data de 13 decembrie 2022, investiția aparține societății Littlepig Agro SRL Fântânele și prevede extinderea unei ferme de reproducție existentă, cu o capacitate de 375 de scroafe pentru reproducție și trei vieri, cu o clădire cu o capacitate de 350 de scroafe şi trei vieri ”cu care va fi populată exploatația.”

”Ferma este înființată în intravilanul localității Fântânele, județul Mureş, pe un teren format dintr-o parcelă cu o suprafață de 22.700 de metri pătrați. Noua hală va fi identică cu hala existentă, respectiv cu suprafaţa de 3275 de metri pătrați, în regim de înălţime P, compartimentată în încăperi cu destinaţia: creşă purcei, maternitate, montă, gestaţie, carantină, vieri”, se menționează în documentul citat.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE