Home / Business / INVESTIȚIE. Rezervoare noi de apă în două localități mureșene

INVESTIȚIE. Rezervoare noi de apă în două localități mureșene

Distribuie

Un nou contract de lucrări din cadrul Proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare în zona Valea Nirajului – judeţul Mureş, a fost semnat joi, 29 decembrie, au anunțat reprezentanții SC Compania Aquaserv SA Târgu Mureș.

”După ce în data de 17 octombrie a fost semnat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, contractul de finanţare a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020 – ”Zona Valea Nirajului. UAT Crăciunești, UAT Acățari, UAT Bereni, UAT Măgherani”, cofinanţat din fonduri europene, azi, 29 decembrie 2022, în urma finalizării procedurii de achiziţie publică, a fost semnat un nou contract de lucrări cuprins în proiect. Numele lucrării: Zona I: Aducțiune, Gospodărie de apă Budiu Mic și rețea de distribuție UAT Crăciunești (parțial). Zona II: Gospodărie de apă Bereni”, cod contract MS-CL-R02. Antreprenor: Parmado Consimpex SRL. Valoarea contractului de lucrări: 9.539.165,74 lei, fără TVA. Perioada de execuție a lucrărilor – 14 de luni de la data semnării contractului, cu o perioadă de garanție de 36 de luni; Populație deservită: 8.600 de persoane”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, în cadrul contractului se vor realiza următoarele lucrări: construirea a patru rezervoare şi gospodăriile de apă aferente – săli de vane, staţie clorinare, staţie de pompare, pe doua amplasamente: două rezervoare în Budiul Mic, două rezervoare în Bereni. Vă reamintim că obiectivul proiectului de investiţii, în valoare totală de peste 20 de milioane de euro, îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă în patru comune de pe Valea Nirajului – judeţul Mureș, mai exact Crăciunești, Acățari, Bereni şi Măgherani. Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt cei peste 8.000 de locuitorii din 19 localităţi aparţinând celor patru comune, care cu ajutorul acestei investiţii vor avea acces pentru prima dată la sisteme publice de alimentare cu apă potabilă de calitate, din sursă sigură. În perioada următoare urmează semnarea şi a celorlalte contracte de lucrări cuprinse în proiect”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Atenție, mureșeni! ISU Mureș testează, miercuri, sistemul de alarmare a populației. Vezi când se vor porni sirenele

Distribuie Inspectoratul pentru Situații de Urgență „HOREA” al județului Mureș informează cetățenii despre faptul că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.