Pilon RCS & RDS în Vălenii (Acățari) Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1442 Vizualizări

Pilon RCS & RDS în Vălenii (Acățari)

Consilierii locali ai comunei Acățari au aprobat recent, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, exercitarea de către SC RCS & RDS SA a dreptului de acces pentru folosința unei suprafețe de 250 de metri pătrați, cu cooordonatele latitudine: 46.451478 și longitudinale: 24.645286, reprezentând o parte a imobilului înscris în C.F. nr. 50667/ Acățari, număr cadastral 50667, imobil aflat în proprietatea publică a comunei Acățari, ”în vederea edificării unui pilon necesar instalării, exploatării și întreținerii unor echipamente de telecomunicații mobile ușoare în comuna Acățari.”

Telecomunicații mai bune          

În aceeași ședință, Consiliul Local al comunei Acățari a decis că tariful pentru exercitarea dreptului de acces pe proprietatea publică  sau privată a comunei Acățari ”va fi conform articolului 1, alineatul 2, din Decizia Autoritații Naționale pentru Administrarea și Reglementarea în Comunicații nr. 997 din 13 noiembrie 2018, privind tarifele maxime care pot fi percepute pentru exercitarea dreptului de acces pe, deasupra, în sau sub imobile proprietate publică”.

”Prin adresa înregistrată la Primăria comunei Acățari nr. 7107/2 noiembrie 2022 RCS & RDS solicită închirierea/ concesionarea unui teren în suprafață de 250 de metri pătrați situat pe raza UAT Acățari, în partea de nord a satului Vălenii, în vederea edificării unui pilon necesar instalării, exploatării și întreținerii unor echipamente de telecomunicații mobile ușoare. Potrivit Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicatii electronice, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării rețelelor de comunicații electronice, dreptul de acces pe proprietatea publică asigură folosința asupra acestora, se exercită în condițiile legii cu respectarea principiilor transparenței, obiectivității, nediscriminatoriu fața de toți fumizorii de rețele de comunicații electronice. Titularii își pot exercita dreptul de acces numai după încheierea unui contract cu titularul dreptului de proprietate, titularul altor drepturi reale principale, titularul dreptului de folosință ori de administrare asupra imobilului proprietate privată respectiv sau, în cazul imobilelor proprietate publică, cu titularul dreptului de administrare, prin care se stabilesc condițiile de exercitare a acestui drept”, a precizat, în Expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre, Osváth Csaba, primarul comunei Acățari.

Durata contractuui va fi de 15 ani de la data înregistrării acestuia.

”Am fost contactat de reprezentanții RDS, care în satul Vălenii doresc construirea unui pilon necesar instalării, exploatării și întreținerii unor echipamente de telecomunicații mobile ușoare. Construirea acestui pilon va avea efect în îmbunătățirea semnalelor de telecomunicații de pe raza comunei. Am expus reprezentantului RDS că pe raza comunei nu dispunem de foarte multe locații, aflate în domeniul privat/public al comunei pentru acest obiectiv. Pe baza aplicațiilor existente pentru semnale efectuat de RDS, alegerea societății a fost partea din marginea terenului de fotbal din satul Vălenii, care transmis la București a fost confirmat că corespunde acestei scop. Edificarea acestui pilon va fi utilă nu numai satului Vălenii, ci întregii comunei, conducând la îmbunătățirea  unui semnal mai bun pe raza comunei Acățari”, a subliniat, în timpul ședinței de Consiliu Local, primarul comunei Acățari.

Edilul șef al comunei Acățari a mai menționat că societatea RCS & RDS SA a solicitat pentru obiectiv o suprafață de 250 de metri pătrați din terenul respectiv, precum și că tariful, conform reglementărilor legislative actuale ”va fi de 1.000 de euro/ an”, iar proprietarul terenului  ”trebuie să asigure și dreptul de acces la acest teren, care va fi prevăzut în contract.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE